Başbakan Erdoğan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren’in (YHT) açılışını Pendik’teki törenle gerçekleştirdi. Kocaeli’ndeki arıza nedeniyle tören alanına yaklaşık 45 dakika geç gelen Erdoğan’ın buradaki konuşmasında emniyetteki operasyon ön plana çıktı. Başbakan Erdoğan, gözaltına alınan ve Emniyet Amiri İsmail Arslan’ın “Vefat eden anneme okuduğum hatim yarım kaldı. Şehit kızların anneleri kalan son 5 cüzü okusun. Kızlarına ve rahmetli anneme armağan etsinler” sözleri üzerine şöyle konuştu:

İÇERİDE ZAMAN BOL

“Kardeşinizi Çankaya’ya gönderirseniz biliniz ki paralel yapıyla mücadelemiz durmayacaktır. Çünkü bunlar ulusal güvenliğimizi tehdit ettiler. Yandaş medyalarında acındırma, dramatik pozlar veriyorlar. Oralarda bu tür şeyler yapıyorlar. Sonra anneciğine haber gönderiyor. Bir tanesi diyor ki ‘5 cüzüm kalmıştı hatmi şerifinde. Beni sevenler onu da siz tamamlayın’ diyor. Ben sana söyleyeyim. İçerde zaman bol. Al Kuran-ı Kerim-i yanına orada 5 cüzünü de tamamla. Milleti ne zannediyorsun ya. Senaryocu bunlar hep. Senarist.

BAŞBAKAN DA HESAP VERECEK DİYORLAR

Allah ömür verdiği bu can bu tende durduğu müddetçe ülkeme milletime hizmet yoluna çalışmaktan bizi kimse alıkoyamayacak. Konuşuyorlar. Başbakan da hesap verecek diyorlar. Biz size verilecek hesaptan değil rabbime verilecek hesaptan korkarız. Ve biz hesaba çekilmeden kendini hesaba çekenlerdeniz. Biz böyle terbiye aldık. Böyle yetiştik bu yolda böyle yürüyoruz.

TESLİM OLMADIK

Attığımız her adımda önümüze engeller çıkardılar. Türkiye büyümesin güçlenmesin hedeflerine ulaşamasın diye her yola başladılar. Kimi zaman darbecilerin yargı ve emniyet içinde gözlenmiş sivil darbecilerin saldırılarına maruz kaldık. Teslim olmadık. Eğilmedik dik durduk kararlı sabırlı davrandık ve sabreden zafere ulaşır hükmünü hamdolsun yaşadık. Allah’ın yardımı milletimizin desteği ile hepsinin de üstesinden geldik. Başlattığım projelerin birer birer neticesini almaya başladık.

İSRAİL HALKINA SESLENİYORUM

Filistin’de devam eden zulüm bizi yaralıyor. 800’ü aşkın şu anda orada şehit var. Maalesef terör devleti İsrail terör estiriyor. İsrail devletin bunun hesabını verecek. Ey İsrail halkı bu yönetiminize karşı gerekli dersi siz vermelisiniz. Bakın siz dünyanın her yerinde Yahudileri Musevileri rahatsız eden bu yönetime karşı hala eliniz cebinizde mi duracaksınız? Mescidi Aksa’ya ayaklarında o kirli pis postalları ile giren İsrail askerleri bilsinler ki bir yanlışın içindeler. Onlar bizim mabetlerimize ibadethanelerimize bu ahlaksızlığı bu edepsizliği bu alçaklığı yapar ama biz onların sinagoglarına onların kiliselerine karşı asla bu edepsizliğin içinde olmadık ve olmayacağız.

BAŞKENTLERİ DEMİRAĞLARLA BULUŞTURUYORUZ

Türkiye dünyanın sekizinci Avrupa’nın altıncı yüksek hızlı tren olmanın sevincini, gururunu yaşıyor. Sadece yüksek hızlı tren hattını açmakla kalmıyoruz aynı zamanda başkentleri Demirağlarla buluşturuyoruz. Ana muhalefetin dediği gibi ‘demir ağlarla ördük Türkiye’yi’. Ah bunlara sormak lazım. Ya Gazi Mustafa Kemal’den sonra siz kaç kilometre demir ağ... Kaç kilometre. Onu söyleyin.”

GENLERİNDE MÜSLÜMAN DÜŞMANLIĞI VAR

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde TÜMSİAD ve Rumeli Derneği’nin düzenlediği iftarda ise şöyle konuştu:
“Şaron İsrail’in başında, İsrail ziyareti yaptım. O zaman Şaron’nun ifadesi çok manidardı, hiç unutamıyorum. ‘Hayatımda en mutlu olduğum an Filistin topraklarında tankların üzerinde Filistinlileri öldürmekti’ dedi. Şok oldum. ‘Ne diyorsun sen, bununla mutlu olunur mu, şeref duyulur mu’ dedim. Ama bak 6-8 yıl nasıl yaşadı. Çünkü o mazlumların ahı yerde kalmayacaktı. Aynı şeyi yine bir başka İsrailli’den dinledim. O da tanklarla gireceğiz dedi. Bunlar aynı kafa. Çünkü genler aynı. Bunların genlerinde ciddi manada Müslüman düşmanlığı var. Onlar ahlaklarının, meşreplerinin gereğini yapıyorlar.

 
İSTANBUL-Ankara hattı dün açılan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ilk seferinde Başbakan Erdoğan içindeyken tehlike atlattı. Bilecik’ten Pendik’e doğru yola çıkan tren İzmit’e yaklaşırken, trene enerji taşıyan katener (seyir) tellerini birbirine bağlayan nötr kablo koptu ve YHT’nin ön camına çarparak çatlattı. Hızı düşmeye başlayan tren, güvenlik amacıyla İzmit’in girişinde durdu. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve bakım ekibi kontroller yaptı. Katener teliyle ilgili arıza olduğu ve 20 dakika rötar olacağı anonsu yapıldı. Erdoğan’ın bulunduğu vagonun etrafı korumalar tarafından çembere alındı. Arızanın 15 dakika içinde gidermesinin ardından tren Pendik’e hareket etti. Arızayla ilgili konuşan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, “Elektriğin olmadığı bir bölümde katener telini tutan bağlantının aşağı inmesi söz konusu. Sabotaj olmayabilir. Ama kafamda bir soru işareti var. Kontrol amaçlı durduk” dedi. Yüksek Hızlı Trenin mimarlarından Binali Yıldırım da arıza için, “Enerji veren telin bir bölümü kelepçeden kurtuldu. Kelepçe takıldı. Teknik arızadır” diye konuştu.


KARAKURT’TAN BUGÜNE

“Dağları aştık, nehirlerin üzerinden geçtik, sabotajlara rağmen, engelleme, yavaşlatma çalışmalarına rağmen bu hattı da bitirdik. Bu unutulmaz anı bizlere yaşatan Rabbime sonsuz senalar olsun. Bugün sadece Eskişehir için değil, Ankara, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, İstanbul ve Konya için önemli bir gün. TÜLOMSAŞ ilk buharlı lokomotifi Karakurt’u imal etmişti. Şimdi de bu fabrika inşallah hızlı trenlerimizi imal etmeye başlayacak. 2017’de milli yüksek hızlı trenini artık Eskişehir üretecek. TÜLOMSAŞ hem hızlı trenlerimizi üretecek, hem de dünyaya ihraç eden bir konuma gelecek.
m Bunların derdi başka. Pensilvanya ile işbirliği içindeler. Türkiye’yi durdurmanın, yavaşlatmanın engellemenin derdi içindeler. Bu zihniyet, hızlı tren hatlarına sabotaj düzenleyen zihniyettir. Ülkenin sevincine kulp takmaya çalışan zihniyettir. Bu zihniyet, Türkiye’yi kara trene mahkum eden zihniyettir. Onlar eski Türkiye’yi geri getirmek istiyorlar. Onlar o eski koalisyon, kriz, gerilim, yasak, yoksulluk ve yolsuzluk günlerine geri götürmek istiyorlar. 10 Ağustos’ta eski Türkiye ile yeni Türkiye sandıkta milletin huzuruna çıkacak. Bu seçimde partileri bir kenara bırakacak, eski Türkiye’nin monşer adayına ya da yeni Türkiye’nin, milletin adayına oy vermenizi bekliyoruz.

YARDIMI ENGELLİYORLAR

Türkiye’yi İsrail’e nöbetçi yapmak isteyenlere değil, tam bağımsız Türkiye’nin adayına destek olmanızı istiyorum. Karşımda Filistin bayraklarını görüyorum. İsrail’in Gazze’de başlattığı barbarca katliam tüm hızıyla devam ediyor. BM, katliama karşı sessiz. Hatta İsrail’in şımarıklığına destek veriyor. Dünyadaki birçok devlet bu zulüm karşısında susuyor. Şehit olan 150’ye yakın yavrunun o bedenlerini gördünüz değil mi? O annelerin feryadını, şehit olan annelerin halini görüyorsunuz değil mi? 750-800’e varan şehit Gazze’de. Biz şu anda insani yardımı ulaştırmada bile zorlanıyoruz. İlaç, gıda göndereceğiz, onu bile engellemenin gayreti içindeler. Hastaları oradan Türkiye’ye getirmek istiyoruz, bunu engelliyorlar. Yaralılar getirmek istiyoruz, engelliyorlar.

CHP KAFASINA GİRMİŞ

Dünyanın neresinde Müslüman, Türk, mazlum mağdur hangi dinden olursa olsun, biz oradayız. Bunların dertleri İsrail’e dalkavuk olmak. Eğer dertleri Türkmenler olsa bu kadar sorumsuz, ahlaksız davranmazlardı. Ne diyor adayları, ‘Gazze’yi bırak, Rabia’yı bırak Türkmenlere bak’ diyor. 1 ay içinde nasıl da Kılıçdaroğlu’nun dümen suyuna girmiş. Ben bu kadar kabiliyette olduğunu bilmiyordum. 1 ay içinde babasını bu ülkeden kovan CHP kafasına girmiş. Açıklama yapıyor Kılıçdaroğlu, ‘Bu toprakların evladı’ diye. Hangi bu toprakların evladı? Kahire’de doğmuş, 30 yaşında Türkiye’ye gelmiş. Kimi aldatıyorsunuz? Bu toprakların evladı biziz. Burada doğduk, burada büyüdük, burada çalışıyoruz.

EMRETSEM NE OLACAK

Adana’da MİT’in TIR’larını durdurmak suretiyle arayanlar Pensilvanya’nın temsilcileriydi. MİT TIR’larını arayamazsınız ama onlar müşterek bir operasyonla bunu yapacak kadar ihanet içine girdiler. Geçen gün Cumhuriyet Gazetesi diyor ki, ‘Başbakan’ın emri ile durduruldu’. Benim emrim yoktu ama ben emretsem ne olacak? MİT TIR’ını sen durdurmazsın, arayamazsın. Bak bunlar Türkmenlere yardım götürüyordu. Önünü kesenler belli.”