İSTANBUL Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Siyaset Kulübü tarafından düzenlenen “15 Temmuz Destanı” konulu konferansa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk etkinlik öncesi ’nın sorularını yanıtladı. Aladağ’daki kız öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciasıyla ilgili konuşan Külünk, “Bence tüm bu yurtlar devletin kontrolü altında olmalı” dedi.

Yurtların gerektiği zaman devlet tarafından yönetilir hale gelmesi gerektiğini belirten Külünk şunları söyledi:
“Biz bu acıları yaşamayı hak etmiyoruz. Sorunluların en ağır cezayla cezalandırılması tabi ki talebimizdir. Ancak önemli olan bu hadiselerden çıkardığımız dersleri hemen hayata geçirmektir. Bu yurtları denetlemekle yükümlü olan kamu kurum ve kuruluşlarının hatta belediyelerin, yurt yapılacağı belli olan binaların yurt olma şartlarına uyup uymadığı noktasında da sorumluluklarını bir kez daha düşünmek mecburiyetindeyiz. Yani yurt olacak bir binanın ruhsatının verilmeden önce projesinin denetlenmesi, ruhsatının verilmesi ve ilgili kurumların o binanın yurt olup olmayacağına dair tespitler yapmasını daha fazla denetleyeceğiz. Bu süreç için alacağımız tek referans bir daha bu tür olayların yaşanmaması için gereken ne ise onun yapılacak olmasıdır.”

İnsanı merkeze koyan bir yerel yönetim anlayışıyla bu süreçlerin yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Külünk, “Çok katlı bina yapmak ya da üç katlı bina yaptıktan sonra dördüncü katı yapmak için referans bulup belediyede plan tadilatı yaptıran bir anlayıştan artık vazgeçmek zorundayız” dedi.

“15 TEMMUZ BU COĞRAFYAYI YENİDEN BALKANLAŞTIRMA OPERASYONUNUN BİR PARÇASIDIR”

Konferansın konusu olan 15 Temmuz’la ilgili de açıklamada bulunan Külünk şöyle konuştu:

“15 Temmuz coğrafyamızın yeniden Balkanlaştırılma operasyonun bir parçasıdır. O nedenle 15 Temmuz’u biz sadece FETÖ’nün silahlı bir kalkışmasından öte, İslam’ın ve Türkiye’nin tasfiye edilmesine yönelik yapılan operasyonun bir adımı olarak görüyoruz. Burada öğrenci arkadaşlarıma bunu anlatıyor olacağım. Bu farklı bakış açısıyla toplumumuzun 15 Temmuz’u farklı pencerelerden görebilmesine katkı sağlamaya çalışıyorum.”

“15 TEMMUZ’U CANLI TUTACAK FAALİYETLER GEREKLİ”

Üniversitelerinin sadece müfredat programında yer alan derslerle yetinmediğini belirten İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, “Burada kulüplerimiz öğrencilerimiz sayesinde aktif bir şekilde çalışıyor. Bugün de siyaset bilimi kulübü 15 Temmuz’u konu alan bir seminer tertip etti. 15 Temmuz’u Türkiye’de sürekli canlı tutacak faaliyetler yapmak lazım, gençlerimizi de bu nedenle tebrik ediyorum” diye konuştu.

(FOTOĞRAF)