8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Huber Köşkü'nde bir araya geldi. Babasının ölümüne ilişkin davanın zaman aşımına uğramamasıyla ilgili yapılan görüşme sonrası Özal çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Ahmet Özal, babasının ölümüne ilişkin davanın zaman aşımına uğramaması konusunda görüşmek üzere başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve mecliste grubu bulunan siyasi parti liderlerinden randevu talep etmişti. Saat 17.30'da ilk olarak Tarabya'daki Huber Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelen Özal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaklaşık 1 saat süren görüşme yaptı. Özal çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bütün siyasi parti liderlerinden randevu talep ettiğini ve önümüzdeki hafta içinde haber beklediğini belirten Özal, “Ben geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Kılıçdaroğlu’na, Sayın Bahçeli ve bütün siyasi parti başkanlarına bir yazı yazmıştım. Randevu talebinde bulunmuştum. Bunun sebebi davayla ilgili zaman aşımı meselesidir. Bu yıl 24 Ocak’da rahmetli Uğur Mumcu zaman aşımına uğruyor. Hemen arkasında Eşref Bitlis, Adnan Kahveci var. Arkadan 17 Nisan’da babamın davası var. Faili meçhullerde zaman aşımı diye bir şeyin olmaması lazım. Bununla ilgili anayasa değişikliğinin yapılması için uğraşıyorum. Çünkü bunlar değerli insanlardır. Sağ yada sol görüş benim için hiç önemli değil. Aslında geriye dönükte bir şeyler olması lazım bununla ilgili bir şeyler yapılması lazım. Ben siyasi partilerin göstereceği tepkiyi merak ediyorum. Randevular önümüzdeki hafta belli olur. Verip vermeyeceklerini bilmiyorum. Adli tıp raporuyla ilgili bir şey söylemedim. Daha açıklanmadı. Orada dikkat çeken bir şey vardı. Adli tıp raporu açıklanmadan önce bu rapor açıklanmayacak yada sulandıracak şeklinde açıklamalarım oldu. Ve benim dediğim gibi çıktı. Mesela 9 ay önce Malatya Zirve Dergisi davasında bir uzman çavuşun verdiği 4 tane zehir ismi vardı. O zehirler veriliyordu zaten. O zehirler adli tıp raporunda da çıktı zaten. Türkiye’de hiçbirşey gizli kalmaz arkadaşlar. Cumhurbaşkanımız sağolsun Devlet Denetleme Kurulu’nun babamla ilgili ve Madımak’la ilgili raporu Cumhurbaşkanı ile başladı bütün bunlar. Onun son derece şeffaf bir insan olduğunu biliyorum. Ve bana da şu güvenceyi verdi; dediki Ahmet, rahmetli sizin babanız ama bizde babanızı çok severiz. Onunla ben herkese söyledim ne varsa ortaya çıksın.” dedi.