ADANA Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) emniyet ayağına ilişkin açılan davaya iddia makamı olarak katıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 93'ü tutuklu 147 şüpheli eski emniyet mensubu hakkında, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. 156 sayfalık iddianamede, FETÖ/PDY terör örgütünün amacı, yönetim modeli, hiyerarşik yapısı, istihbarat ağı, haberleşmede kullandığı yöntemler, propaganda araçları, eğitim alanında yürüttüğü faaliyetler, mali yapısı ve gelirlerine yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı bilgi notu raporuna da yer verildi.

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların da anlatıldığı iddianamede, "Terör örgütü bu girişimi ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Anayasasını ortadan kaldırarak terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'in başında olduğu bir terör yapılanması kurmak istemiştir" denildi.
147 şüpheli eski polisin Adana Bölge Adliye Mahkemesi'nde hazırlanan 375 kişilik duruşma salonunda yargılandığı davaya başlandı. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, davanın kapsam ve niteliği göz önüne alınarak bugün görülen ikinci duruşmasında iddia makamını temsil etti. Daha sonra görülecek celselerde ise Cumhuriyet Başsavcı Vekillerinin duruşmalarda bulunacağı bildirildi.