Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, 21 Ağustos 2015'te, Irak'ın kuzeyinde terör örgütünün sığınak ve mühimmat depolarına yönelik düzenlediği iki ayrı hava harekatında yaklaşık 70 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda terörist yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 21 Ağustos 2015'te, Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil bölgesindeki Bokriskan köyünün kuzeydoğusunda, Terör örgütü mensuplarının saklandığı sığınaklara ve yakınındaki mühimmat depolarına geliştirilmiş lazer güdümlü mühimmatla hava harekatı düzenlendi.
      
Sığınakların tam isabetle vurulduğu operasyonda, yaklaşık 40 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda terörist yaralandı. Yaralı terörist sayısının 50-60 civarında olduğu tahmin ediliyor.
      
Operasyondan bu yana 3 gün geçmesine rağmen, bölgede patlamalar meydana geldiği, patlamaların mühimmat depolarında devam eden yangından kaynaklandığı değerlendiriliyor.
      
METİNA BARINMA ALANINA DA OPERASYON YAPILDI
      
Türk Silahlı Kuvvetleri, aynı gün Irak'ın kuzeyinde bulunan Metina barınma alanına da hava harekatı gerçekleştirdi.
      
Oro köyünün bin 250 metre güneydoğusunda, terör örgütü üyeleri tarafından barınma alanı ve malzeme deposu olarak kullanılan mağaranın isabet aldığı operasyonda, yaklaşık 30 terörist etkisiz hale getirildi, 25 terörist ağır şekilde yaralandı.
      
İki ayrı operasyonda, yaklaşık 70 terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda teröristin ağır yaralandığı belirtildi.
      
Ölen teröristlerin 4 pikapla henüz belirlenemeyen bir bölgeye taşındığı tespit edilirken, daha önce olduğu gibi etkisiz hale getirilen teröristlerin mezar sayılarının tespit edilememesi için topluca da gömülmüş olabileceği ifade edildi.
      
Operasyonda, örgütün malzemeliklerinde bulunan çok miktardaki mühimmatın da patladığı, patlama sonucu bölgede açık alanda bulunan çok sayıda aracın da tahrip olduğu kaydedildi.
      
Güvenlik kaynakları ayrıca terör örgütü mensuplarının son zamanlarda sözde üniformaları yerine sivil elbiseli ve silahlı olarak faaliyet sürdürdükleri yönünde duyum aldıklarını bildirdi.