KUMBURGAZ, Kamiloba sahilinde pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten, halen haber bir haber alınamadı.

Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi’yi bulmak için ekipler arama çalışmalarını bugün gece de sürdürdü. Kaybolanların yakınları da arama çalışmalarını yerinde takip etti.

KIZILAY ÇADIR KURDU; BATTANİYE DAĞITTI

Kızılay ekipleri, gece saatlerinde kayıp yakınlarına çadır kurdu; battaniye dağıttı. Ekipler daha sonra da, kayıp gençlerin ailelerine çorba ve çay ikram etti. Bakırköy Belediyesi de, gece-gündüz umutla bekleyişini sürdüren kalabalığın dinlenmesi için olay yerine konteyner getirdi.

"BÖLGENİN BÜYÜK BİR KISMINDA TARAMAYI BİTİRDİK"

Arama çalışmalarını kriz merkezinden yöneten Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu, "Şu anda mevcut son durum saat 03.10’u gösteriyor. Kazanın meydana geldiği bölgenin büyük bir kısmında taramayı bitirdik; ancak halen eskort bir tekne sürekli bölgeyi taramaya devam ediyor" dedi.

HELİKOPTER, İMRALI ADASI AÇIKLARINDA CAN YELEĞİ TESPİT ETTİ

Çalışmalarını harita üzerinden de anlatan Zamanoğlu, "Sabahleyin havadan inceleme yapan helikopter ile arkasından Sahil Güvenlik botu, İmralı Adası açıklarında can yeleği tespit etti. Can yeleğiyle alakalı doğrulama işlemlerini tamamlamış bulunuyorlar. Bu bölgeye ağırlık verdik. Gece olmasından dolayı ne yazık ki düşük sayıda hareket edebiliyoruz. Zaten helikopterlerimizin de gece kalkış yapması mümkün değil. Ayrıca şu anda arama yaptığımız bölgede gemi trafiği oldukça yoğun. Onlar da herhangi bir bulguya rastlarsa bizimle irtibata geçecekler. Yarın da gemi trafiğinin yoğun olduğu bölgeden güneye doğru Erdek, Kurşunlu ve Bayramdere istikametine doğru arama tarama çalışması yapılması düşünülüyor" diye konuştu.

İLK 72 SAAT ÇOK KRİTİK SÜREÇ

Kritik sürecin devam ettiğini belirten Umur Zamanoğlu, "Umut her zaman vardır. Denizde hiçbir zaman Allah’tan umut kesilmez. Uluslararası arama kurtarma yönetmeliği de aynı şeyi söyler. Başta ilk 72 saat çok kritik bir süreçtir. Bu süreç tamamlanıncaya kadar ümidimizi kaybetmiyoruz" dedi.

Can yeleğinin nasıl kullanılması gerektiğine de değinen Zamanoğlu, "Örnek bir can yeleği, bizim burada gördüğümüz tipte can yelekleri olmaması gerektiği kesin. Çünkü bulunan can yeleğinden tutun da şu anda hali hazırda kullanılan can yelekleri, kullanılabilir bir tipte can yeleği olmadığı görülüyor" şeklinde konuştu.