ESENYURT’ta 16 yaşındaki lise öğrencisi Ömer Barış Topkara’ın polis tarafından vurulduğu anın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde polisin iki genci durdurmaya çalışırken Topkara'nın omuzuna silahın kabzasıyla vurduğu ve bu sırada silahın ateş aldığı görülüyor. Topkara'nın yere yığılmasıyla birlikte polis de yere eğilerek yaralı gencen yardım etmeye çalışıyor.

İSTANBUL'da hırsızlık süphesiyle yakalanan, kaçmaya çalışırken, ensesine tabanca kabzasıyla vuran polisin silahının ateş almasıyla can veren Ömer Barış Topkara'nın vurulma anları ilgili kameralara kayıtları ortaya çıktı. Topkara'yı kanlar içinde gören polisin de yere yığılması dikkat çekti

İstanbul Esenyurt'ta 16 Şubat'ta yaşanan olayda, 16 yaşındaki Ömer Barış Topkara , bir AVM'den hırsızlık yaptığı şüphesiyle arkadaşıyla birlikte gözaltına alındı. Lise 2 öğtencisi Topkara, elleri arkadaşıyla birbirlerine kelepçeli olarak sağlık kontrolüne götürüldü. İki arkadaş hastane çıkışında kaçmaya başladı. Durumu fark eden polis ekibi de ikilinin peşine düştü. Havaya ateş açan 20 yaşındaki polis memuru H.D.S., şüpheli gençlere yetişti. H.D.S., silahının kabzasıyla Ömer Barış Topkara'nın başına vurduğu sırada tabancası ateş alınca, genç yaşamını yitirdi. O anların güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

Görüntülerde, polis memuru H.D.S.'nin iki genci kovaladığı görülüyor. Polisin silah doğrulttuğu gençler, kaçamayacaklarını anlayınca duruyor. Bu sırada H.D.S., tabancasının kanzasıyla Topkara'nın ensesine vuruyor. Ömer Barış Topkara, arkadaşıyla yere yığılıyor. Gencin vurulduğunu anlayan H.D.S.,

BAYGINLIK GEÇİRDİ

Olay sonrasında, gözaltına alınan, mahkemece önce serbest bırakılan daha sonra tutuklanan polis memuru H.D.S.'nin de olay sonrasında şok yaşadığı görülüyor. Kameralara yansıyan görüntülerde 8 aylık polis memurunun, önce kısa süre durduğu görülüyor. Daha sonra Topkara'nın başına gelerek durumunu kontrol eden H.D.S.'nin şoka girmesi dikkat çekiyor. H.D.S.'nin bir süre sonra yere yığıldığı ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle sedyeye alındığı, daha sonra da ambulansa bindirildiği görülüyor.