Gediz Üniversitesi, Manisa’da yüksek lisans eğitimi başlattı, ilk öğrenciler kamu çalışanları oldu. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, Ege’nin bütün illerinden, hattâ başka bölgelerden yoğun talep aldıklarını dile getirdi.

Gediz Üniversitesi, yüksek lisans eğitiminde kısa sürede önemli bir konuma ulaştı. Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar, SGK İl Müdürü Mustafa Keskin gibi İzmir’in önemli bürokratlarının ve iş dünyasından tanınmış isimlerin tercih ettiği Gediz, şimdi de Ege Bölgesi’ne açıldı. Manisa’da SGK, Vergi Dairesi çalışanları ve Milenyum Memurlar Derneği üyeleri, Gediz Üniversitesi öğrencisi oldu, işletme alanında yüksek lisansa başladı. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik’le Manisa SGK İl Müdürü Murat Saygı, bu amaçla protokol imzaladı. Saygı, kendisinin de eğitim gördüğünü dile getirerek, “Gediz sadece İzmir’in değil, tüm Ege’nin önemli üniversitelerinden. Birbirinden değerli akademisyenlerden, çok yararlı bilgiler alıyoruz. Bu eğitimin sonunda hizmet kalitemiz ve hızımız artacak, vatandaş memnuniyeti yükselecek. Bize bu imkanı sağladıkları, her zaman yanımızda yer aldıkları için rektörümüze teşekkür ediyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de İzmir dışına ilk adımı Manisa’da attıklarını ifade etti. Prof. Dr. Çevik, Ege’nin tamamından, hattâ diğer bölgelerden yoğun talep aldıklarına dikkat çekerek şunları söyledi: “İzmir’deki kamu kurumlarına dönük yüksek lisans programlarımız büyük yankı uyandırdı. Artık kamu da özel sektör dinamizminde ve heyecanında. Kişisel gelişime büyük önem gösteriliyor. Başta yöneticiler olmak üzere kamu çalışanlarının, daha iyi hizmet sunabilmek için işletme yüksek lisans eğitimi görmeleri fazlasıyla övgüye değer. Her birini kutluyorum, bu çabalarını örnek gösteriyorum. Verdiğimiz eğitimin, kamu alanında özellikle son yıllarda yaşanan değişime ivme kazandıracağına inanıyorum.”