Samsun'da, bir grup işçi dondurucu soğukta saz çalıp sloganlar atarak yeni yıla girdi.

Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nde, çalıştıkları taşeron firmanın sözleşmeye uymadığı gerekçesiyle işlerine son verilen Cemalettin Kömpe, Yüksel Aslan, Selma Aslan, Esra Savaşlı ve Songül Akın isimli işçiler, 339 gün süren eylemlerini yılbaşı akşamı da devam ettirdi. İşçileri Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu ve sendika üyeleri yalnız bırakmadı. Yılbaşına saatler kala ateş yakıp çay demleyen grup, gece yarısına kadar saz çalıp türkü söyledi.

Eylemciler, tahta parçalarından yaptıkları yılbaşı ağacını ışıltılı süslemeler yerine eylemlerde çekilmiş fotoğraflarla süsledi. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde 10'dan geriye sayan eylemciler, yeni yıla sloganlar atarak girdi.

Sendika üyesi arkadaşlarını yılbaşında yalnız bırakmamak için Samsun'a geldiklerini belirten Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Dr. Çerkezoğlu, "Biz bu yıl yeni yıla Gazi Devlet Hastanesi'nde 339 gündür direnişte olan arkadaşlarımızla birlikte giriyoruz. Bütün dünyanın ve Türkiye'nin büyük umutlarla yeni yıla girmeye hazırlandığı bu gecede, taşeronla olan mücadelemizin direniş simgesi olan bu bahçede arkadaşlarımızla omuz omuza girmek için buradayız. Yeni yıla burada giriyoruz. 2012 yılına girerken, bu mücadelede daha güçlü daha coşkulu olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.