Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Çocuk Koruma Bölüm Şefi Severine Jacomy Vite, 'Türkiye'de Çocuklar İçin Adalet' projesi kapsamında işbirliği yaptıkları Bursa Barosu’nu kutladı. Yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ifade eden Vite, Bursa Barosu ile başka projelerde de işbirliği yapmak istediklerini kaydetti.

        Bursa Barosu, çocuk koruma hizmetlerinin koordinasyonunun gözlemlenmesi kapsamında, Bursa Barosu’nun Bursa Akademik Odalar Birliği Hizmet Biriminde UNICEF, Bursa Barosu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı.

        Toplantıya, UNICEF Türkiye Çocuk Koruma Bölüm Şefi Severine Jacomy Vite, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerinin yanısıra, Bursa Barosu Başkanı Av. Zekeriya Birkan, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mefharet Öztürk, Bursa Barosu Saymanı Av. Atila Atik ve Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av. Murat Toruk ve komisyon üyeleri Av. Sibel Özbudak, Av. Suna Soydaş, Av. Havva Benian İlhan, Av. Yıldırım Hacıoğlu, Bursa Barosu CMK Servis Sorumlusu Av. Seda Sümer, Adli Yardım Bürosu Sorumlusu Av. Aynur Çiğdem Ünel katıldı.

AB kaynaklı olarak yürütülen projenin, 20 ile daha yayılması amaçlanırken, UNICEF görevlileri, stratejinin nasıl uygulandığı, çocuk koruma sistemi uygulamaları ve yargı süreçlerinde karşılaşılan sorunlar hakkında bilgi aldı. Çocuklar konusunda toplum düzeyinde bir farkındalık oluşturmak, çocukların büyümeleri, birey olarak yetiştirilmeleri, sağlıklarının korunmasında var olan eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, çocuk hakları temelinde bir çocuk politikası geliştirmek, çocuk dostu bir medya oluşturmak, pozitif hukuku çocuk haklarıyla uyumlu hale getirmek, yeni yapılacak anayasada çocuk hakları konusunda ciddi düzenlemeler yapmak üzere Bursa'da başlatılan proje başarılı bir şekilde devam ediyor.

UNICEF Türkiye Çocuk Koruma Bölüm Şefi Severine Jacomy Vite, öncelikli hedefin, çocukların yararını gözetmek olduğuna dikkati çekerek, "Her çocuğun, her türlü ayrımcılıktan uzak, adil ve eşit muamele görmesini temenni ediyoruz. Çocuğun kendi görüşlerini ifade etmesi ve bu görüşlere özen gösterilmesi hakkının daha da ileri taşınması için çalışmalar yürütüyoruz. Her çocuğun istismar, sömürü ve şiddetten korunması gerekir. Hedefimiz, çocuklarla ilgili daha iyi yargı ve uygun tedbir kararlarının alınabilmesidir. Çeşitli kurumlarla iş birliği yaparak çocukları koruyacağız." dedi.

Vite, Bursa Barosu’nun, gerek kurumsal olarak yaptığı, gerekse 'Türkiye'de Çocuklar İçin Adalet' projesi kapsamındaki çalışmalarından memnuniyet duyduklarını belirterek, Bursa Barosu ile diğer başka projelerde de çalışmak istediklerini söyledi.