Türk halkının daha kaliteli, sağlıklı ve güvenilir kırmızı et ve et ürünleri tüketmesine katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmak ve sektörün gelişimine öncülük etmek amacıyla 4 yıl önce kurulan Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) yeni Yönetim Kurulu Başkanı’nı seçti. Aynı zamanda Et Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) ve Sultan Et Yönetim Kurulu Başkanı olan Mustafa Bılıkçı, önümüzdeki dönemde UKON Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak.

Tüm üyelerin oy birliğiyle Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Mustafa Bılıkçı şunları söyledi: “Önümüzdeki dönemde kırmızı et sektörünün Türkiye’deki gelişimi için çalışmalara imza atacağız. Konseyimizin alt grupları içerisinde yer alan sanayici, tüketici, üretici ve kamu mensupları eşit bir şekilde temsil ediliyor. Konseyimiz hem tüketici hassasiyetleri hem de üretici ve sanayicilerin sorunlarını dikkate alarak politikalar üretmek için çalışacak. Etkin, verimli ve sürdürülebilir kırmızı et üretim ve tüketim politikaları için Araştırma ve Danışma Kurulu’nu çalıştırarak analizler yaptıracağız.”

15 Nisan 2014 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında, Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin Başkan Vekilliği’ne Fazlı Yalçındağ, Muhasip Üyeliğine Özer Türer oybirliği ile seçildi. Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin Yönetim Kurulu’nda yer alan diğer isimler ise şöyle; Özer Türer, Emre Vural, Osman Civil, Dr. Ahmet Yücesan, Ahmet Hacıince, Fazlı Yalçındağ, Ergün Kılıç, Dr. Erhan Akçay, Habib Can, Dr. Sadık Küçükgünay, Ramazan Koçak.