Araç muayene işine el atan fırsatçılar, kurdukları internet siteleri üzerinden ücretsiz olan randevu hizmetini para karşılığı satıyor..


Araç muayenesi için internetten randevu almak isteyen vatandaşlar fırsatçıların tuzağına düşüyor. TÜVTÜRK tarafından telefon ve internet üzerinden ücretsiz olarak verilen araç muayene randevusu yeni bir dolandırıcılık yöntemine sahne oldu.

Kurdukları internet siteleri üzerinden araç muayenesi randevusu verdiklerini ilan eden bazı kişiler, ücretsiz olan araç muayene randevusunu 13-15 TL karşılığında satıyor.

Pek çok farklı internet sitesine Reklam ve link de veren dolandırıcılar, ‘Araç muayene randevusu alınır’ ilanlarıyla vatandaşların ilgisini çekiyor.

İnternet siteleri üzerinden karşılıksız randevu satan fırsatçılar, bu yolla binlerce vatandaşın sırtından para kazanıyor. Araç bilgilerinin doldurulmasının ardından ödemeyi ‘hizmet bedeli’ adı altında kredi kartı veya havale şeklinde tahsil eden dolandırıcılar, verdikleri karşılıksız randevularla yılda ortalama 10 milyon aracın muayeneden geçtiği sektörde çok sayıda araç sahibini mağdur ediyor.


TÜVTÜRK çok yoğun

Onlardan biri de Kütahya’da yaşayan Ramazan Çakır. İnternette arama motoruna ‘araç muayene randevu’ yazdığını ve karşısına ilk çıkan siteden randevu aldığını belirten Çakır sonrasında yaşananları şöyle anlattı; “Bilgilerimi girdim ve benden 14 lira tahsil edildi. Randevu saati TÜVTÜRK’e gittiğimde şok yaşadım. Yetkililer ‘Sistemimizde randevunuz yok’ dedi. Ben de yaşadıklarımı anlattım ve dolandırıldığımı anladım.”

‘Yüzde 100 müşteri memnuniyeti’


Bir fırsatçı ise “Ücretimiz 13 TL. Siz talep ediyorsunuz biz buradan oluşturuyoruz, randevu alıyoruz. Ayrıca kredi kartı bilgilerinizi de görmeyiz. Siz ödemeyi kredi kartı ya da havaleyle bankaya yaparsınız biz bankadan alırız. Bizde yüzde 100 müşteri memnuniyeti geçerli.”