Adana’da yasa dışı dinleme iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin ve eski istihbarat şube müdürü Ertuğrul Yetkin, basında çıkan ‘paralel yapıya operasyon başladı’ iddiaları üzerine avukatları aracılığıyla açıklama yaptı.


Haberlerin doğru olmadığı belirtilerek, tutuklamanın ‘örgüt’ faaliyeti çerçevesinde değil, " görev suçu " kapsamında yapıldığı kaydedildi. Bu algıya da hiçbir terör ve örgüt suçlaması olmadığı halde ilk ifadenin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde alınması talimatını veren başsavcılığın sebep olduğu dile getirildi.

Bazı medya organlarınca soruşturma dosyasının hukukî zeminden çıkartılıp siyasî bir tartışmanın içine çekilmek istendiğine dikkat çekildi. İki isme yöneltilen suçlamalardan birinin resmî belgede sahtecilik olduğunun altı çizilirken, bunun göreve ilişkin bir suç olması sebebiyle yetkili makamdan izin alındıktan sonra soruşturulabileceği hatırlatıldı.

Diğer suçlamaların ise ‘iftira’ ve ‘suç uydurma’ olduğu ifade edildi. Bunlara ilişkin olarak da söz konusu suçun oluşmadığı ve bugüne kadar bu suçlardan tutuklanan birinin bulunmadığı vurgulandı.

Açıklamada, tutuklama kararını veren hakimin Facebook sayfasındaki iletilerinin de dosyayı ilgilendirmediği, bunun başka etik tartışmaların konusu olabileceği belirtildi..