Tunceli'de kadın garson çalıştıran iki birahaneye bir grup gösterici motolof kokteylleri ile saldırdı.

Atılan molotoflar nedeniyle 2 birahane yanarak kullanılamaz hale gelirken, saldırganları polis gaz bombası ve tazyikli su kullanarak güçlükle dağıttı.


Tunceli'de BDP Gençlik Meclisi üyesi yaklaşık 300 kişilik bir grup bugün saat 20.00 sırlarında kent merkezindeki Sanat Sokak üzerinde toplanıp, 'Kutsallarımız ve ahlaki değerlerimizin yozlaşmasına ve sömürgeciliğe izin vermeyeceğiz' yazılı pankart açtı. PKK flamaları da taşıyan grup, sloganlar atarak yürüdükleri Seyit Rıza Parkı'nda basın açıklaması yaptı.Burada konuşan bir kadın, devletin birahanelerde kadınların çalıştırılmasına bilinçli izin verdiğini ileri sürüp, "Özellikle devlet Dersim’de hukuk sistemi çerçevesinde her tarafta askerin, polisin gözetiminde birahanelerde kadınlar düşürülmüş ve metalaştırılarak her tarafta fuhuş olanaklarını arttırmıştır. Kadın ve gençlik şahsında toplumu düşüren erkek egemenli, erkek zihniyetine karşı bizlerde irademizi yok soyanlara karşı örgütlü mücadelemizi arttırarak değerlerimize yapılan hiçbir saldırıya karşı cevapsız kalmayacağız. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz sömürgeci politikalara karşı örgütlülüğümüz büyüyerek devam edecektir" dedi.

Açıklamanın ardından yüzlerini kapatan bir grup kadın garson çalıştıran birahanelerin bulunduğu Hürriyet Caddesi'ne gidip burada çantalarından çıkardıkları molotof kokteyllerini iki birahanenin camlarını kırarak içeriye attı. Atılan molotoflar nedeniyle yangın çıkarken, alevler kısa süre içinde iki işyerini de sardı. Birahaneler yanarken, gruplar yine molotof atmayı sürdürdü. Saldırgan gruplara polis ekipleri gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederek dağıtmak istedi. Alevlere ise polisin TOMA aracı ile müdahale edildi. Bir birahanede yangın kontrol altına alınırken, ikinci birahanedeki yangın ise TOMA ve itfaiye araçlarıyla güçlükle söndürüldü.
Bu sırada ara sokaklara kaçan göstericiler kurdukları barikatlarla yolları kapatan göstericiler, kendilerine dağıtmak isteyen polislerle yaklaşık 2 saat çatıştı. Saldırganlar Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir birahanenin de camlarını attıkları taşlarla kırıp, içerideki eşyaları da tahrip etti. Olay yerine sevk edilen takviye polis ekipleri zırhlı araçlardan yoğun gaz bombası atarak, grupları dağıttı.