Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bir kısmının bölgeden çekilmesi ve kuvvet azaltılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

        Genelkurmay’dan yapılan yazılı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki görevi, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nda belirlenmiştir. Kanun gereği; valilerin sorumluluk bölgesindeki en üst askerî makamdan kuvvet talep etmesi halinde, kuvvetin istenen yerde bulundurulabilmesi ve talebi gerektiren olayın sonuçlandırılabilmesi için yeterli kuvvet bölgede konuşlandırılmıştır. Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir kısmının bölgeden çekilmesi ve kuvvet azaltılması söz konusu değildir. Tehdit durumuna göre birliklerimizin konuş yerleri ve mevcutları her sene yaz ve kış tertiplenmesi kapsamında yeniden düzenlenmektedir.” denildi.

        23 NİSAN RESEPSİYONU

        Genelkurmay'dan yapılan başka bir açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in verdiği resepsiyona geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin, millî iradeye olan saygısının gereği olarak katıldığı belirtildi.

        POLONYALI DAĞCININ KURTARILMASI

        Ayrıca 24 Nisan 2013 gecesi; Antalya Geyikpınar mevkiinde, mahsur kalan Polonya vatandaşı bir dağcının Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından görevlendirilen bir arama kurtarma helikopteri ile 25 Nisan 2013 günü saat 08.10'da kurtarıldığı bildirildi.