Denizli'de görev üstlenen kendilerini " Trafiğin gizli gözleri" olarak nitelendiren  fahri trafik müfettişleri,trafikte kural ihlali yapan sürücüleri affetmiyor,ceza yazıyor..  

Denizli Emniyet Müdürlüğü, yayımladığı haftalık basın duyurusu'nda ; Denizli'de gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren, Fahri Trafik Müfettişleri tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre, trafik kural ihlali yapan araç sürücülerinin tescil plakasına 14-20 Kasım 2014 tarihleri arasında toplam 72 adet suç tespit tutanağı tanzim edildiğini, trafik idari para cezası karar tutanağına çevrildiğini bildirdi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü'nün yayımladığı trafik denetimleri hakkında kamuoyu'nu  bilgilendirme amaçlı basın duyurusu'nda şu ifadeler yer aldı :  

         " Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimlerimizce 14-20 Kasım 2014  tarihleri arasındaki bir haftalık dönemde yapılan trafik denetimleri sonucunda, 9768 araç kontrol edilmiştir.
            Kural İhlali yapan sürücülerin genelde;
            Hız ihlali,
            Kırmızı ışık ihlali,
            Seyir halinde cep telefonu ile konuşmak,
            Duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etmek,
            Emniyet kemeri ve kask takmamak,
            Alkollü olarak araç kullanmak,
            Ehliyetsiz, yetersiz ehliyet ile araç kullanmak,
            Görüşü engelleyici eşya, süs (filmli cam) kullanmak,
            Muayenesiz araç kullanmaktan,
            Durak harici ve fazla yolcu almak,
            Arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük almak(tonaj),
            Karayolları Trafik Kanunun diğer maddelerini ihlal ettikleri görülmüş.
            Ayrıca kusurlu ve eksiği olan araçlar trafikten men edilmiştir.
    
Okul Servis Araçları üzerinde yapılan denetimler sonucunda;
            14-20 Kasım 2014 tarihleri arasında, 125 Okul Servis aracı yönetmelik hükümleri çerçevesinde denetlenmiş olup, (8) okul servis aracına güzergah izin belgesi olmadığı için, (2) okul servis aracına fazla yolcu almaktan, (1) okul servis aracına emniyet kemeri takmamaktan dolayı  ve (1) okul servis aracına amaç dışı (Korsan) araç kullanmaktan dolayı toplam (12) adet cezai işlem uygulanmıştır.

Fahri Trafik Müfettişleri Tarafından Tanzim Edilen Trafik Suçu Tespit Tutanakları;
            İlimizde, gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren, Fahri Trafik Müfettişleri tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre, trafik kural ihlali yapan araç sürücülerinin tescil plakasına 14-20 Kasım 2014 tarihleri arasında toplam 72 adet suç tespit tutanağı tanzim edilmiş olup, trafik idari para cezası karar tutanağına çevrilmiştir.
İlimiz Merkez Polis Sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları;

14-20 Kasım 2014tarihleri arasında sorumluluk bölgemizde, (28) Yaralamalı kaza ve (42) Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplam: 70 kaza meydana gelmiştir.

Kazaların azaltılmasına yönelik olarak kazaların yoğun olarak meydana geldiği cadde ve güzergâhlarda, sürücülerin yaptıkları kural ihlallerine yönelik olarak ve kurallara uymalarını sağlamak için seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verilecektir.

Kazalar daha çok Acıpayam Yolu, Ulus Caddesi ve İstiklal Caddesi üzerinde meydana gelmiş olup, kazalar daha çok, yayaların araçlara ilk geçiş hakkını vermemekten dolayı, sürücülerin ise yakın takip arkadan çarpma, araçların hızını hava ve yol şartlarına uydurmamak kusurundan dolayı meydana geldiği tespit edilmiştir.
            Ayrıca; kış mevsiminin gelmesi ve yağışların başlaması sebebi ile yol kullanıcılarının araç kullanırken daha dikkatli olmaları, araçların kışlık bakımlarını yaptırmaları ve özellikle ticari araç kullanıcılarına yönelik olarak 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takmanın yasal bir zorunluluk olduğu hususlarında bilgilendirme çalışmalarına devam edilecektir.
İlimiz Bölge Polis Sorumluluk Bölgesinde;

            Belirtilen tarihler arasında, (8) yaralamalı ve (10) maddi hasarlı trafik kazası olmak üzere toplam (18) trafik kazası meydana gelmiştir.
            Vatandaşlarımızın daha güvenli bir trafik ortamında yaşamlarını sürdürebilmeleri için, trafik kazalarından uzak "Güvenli Çevre ve Huzurlu Toplum için" denetimlerimiz kararlı bir şekilde aralıksız devam edecektir.
 
            Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


AYDINSES- ÖZEL HABER-Halis KAHRAMAN