Kendilerini "Trafiğin gizli gözü "olarak nitelendirenlerden İstanbul'da Fahri Trafik Müfettişi görevini 2012 yılında üstlenen emniyet mensubu Halis Kahraman,Trafikte kural ihlali yapan sürücüleri uyardı," Polis affeder ama FTM affetmez.." dedi.

Trafikte kural ihlali yapan sürücüleri tespit etmek için Türkiye genelinde il ve ilçe merkezlerinde yaklaşık 28 bin Fahri Trafik Müfettişi(FTM) görev yapıyor..

FTM'ler kural ihlali yapan sürücüleri tespit ederek plakalarına ceza yazıyor,hiç affetmiyorlar..

29 Yıllık emniyet mensubu 54 yaşındaki Fahri Trafik Müfettişi (FTM) Halis Kahraman, düzenlediği trafik suçu tespit tutanaklarına göre, sürücüler de en çok rastlanan trafik hatalarını şöyle sıraladı:
''Kırmızı ışıkta geçmek, araçta telefon görüşmesi yapmak, emniyet kemeri kullanmamak, hatalı şerit izlemek-değiştirmek, sol şeridi sürekli işgal etmek, geçme kurallarına riayet etmemek, trafik ışık ve levhalarına uymamak, park yasağına uymamak, karşılaşma halinde geçişi zorlaştırmak, sağa ve sola dönüş kurallarına uymamak, önde giden aracı güvenli mesafeden izlememek ve trafik güvenliği ile ilgili diğer kurallara uymamak.''

FTM Kahraman, Trafikte kural tanımayan sürücüleri tespit etmek için Türkiye genelinde görevli yaklaşık 28 bin Fahri Trafik Müfettişi'nin 81 il merkezi ile bağlı ilçe merkezlerinde günün 24 saati kesintisiz takipte olduğunu belirterek,"Nasıl olsa polis yok.. "diyerek sakın trafikte kural ihlali yapmayın..Aksi takdirde,trafik ceza makbuzu evinize ulaştıracaktır.uyarısında bulundu..

ENÇOK FAHRİ MÜFETTİŞ İSTANBUL 'DA

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı fahri trafik müfettişleri sayısında İstanbul ilk sırada yer alıyor.

3 bin 600 fahri trafik müfettişi bulunan İstanbul'u 3 bin 109 müfettiş ile Ankara, bin 263 ile İzmir, bin 93 ile Antalya ve 948 müfettiş ile Konya izliyor..

En az müfettiş sayısı 2 müfettiş ile Hakkari'de bulunurken Tunceli'de 5, Mardin'de 6, Bitlis'te 8 ve Artvin'de ise 10 fahri trafik müfettişi görev yapıyor.

Fahri trafik müfettişi sayısı,o ildeki trafiğe kayıtlı motorlu araç sayısına göre belirleniyor..