Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik cezalarında yeni bir düzenlemeye gidiyor.  Emniyet Genel Müdürlüğü, MOBESE ve trafik görevlilerinin araç plakalarına verdiği cezalardan halkın hemen bilgisi olması doğrultusunda cep telefonlarına mesaj gönderme hizmetine gidecek.

Mesaj tebligat niteliğinde olmayacak. Yalnızca kişilere, araca ne zaman ve hangi trafik kuruluşu tarafından ne kadar ceza yazıldığının haberinin ulaşması amacıyla yapılacak .Bu mesajlar cezayı alacak kişilere gönderilecek . Ayrıca tebligatlar da yine kişilere yazılı şekilde posta yoluyla gönderilecek .

Bu uygulama , araç kiralama yapan şirket ve kurumlar açısından da faydalı olacak. Ayrıca ceza kesilen vatandaşlar, bu cezaya itiraz hakları saklı tutulacak.

Eskiden tebligatından haberdar olmayan kişiler adına kesilen cezadan bilgisi olmuyor bu nedenle de ne erken ödeme indirimden ne de 15 günlük itiraz haklarından yararlanamıyordu .

Projenin çabucak uygulamaya konulması amacıyla çalışmalar kesintisiz devam ediyor. Gelecekte de elektronik posta yoluyla tebligat göndermek amacıyla düzenleme yoluna gidileceği biliniyor.



ÖZEL HABER-- Halis KAHRAMAN