Ödenek yetersizliği nedeniyle yılbaşından bu yana trafik cezalarını PTT’ye veremeyen Emniyet, biriken cezaları toplu halde yolladı. Postacılar vatandaşları evlerinde bulamayınca da iş muhtarlara kaldı.

Emniyet’in, yaklaşık bir yıldır biriken trafik cezalarını toplu halde postaya vermesi, muhtarlıkları da hareketlendirdi.

Postacılar, adreslerinde bulamadıkları ceza tebligatlarını muhtarlıklara bıraktı. Bir ay öncesine kadar trafik cezası tebligatlarının günde 10’u geçmediğini ancak son bir ayda ise bu rakamın günlük 100’ün üzerine çıktığını belirten muhtarlar, “Ne yapacağımızı şaşırdık. Polisin yazdığı cezanın hesabını vatandaş bizden soruyor” dedi.

Son haftalarda, “Postacı” gibi çalıştıklarını anlatan muhtarlar, şunları söyledi:

Kültür Mahallesi

VATANDAŞ BİZE DERT YANIYOR

Trafik cezalarının üst üste geldiğini onaylayan Kültür Mahallesi Muhtarı Serpil Erenoğlu, akşama kadar trafik cezası tebligatı verdiklerini söyledi. Muhtarlıkların tebligat yoğunluğu yaşadığını kaydeden Erenoğlu, “Vatandaş tebligatını alıyor ve ertesi gün tekrar tebligat almaya geliyor. Vatandaşlar da bize dert yanıyor, cezaların usulüne uygun yazılmadığını söylüyor. Vatandaş gerçekten bunalmış vaziyette. Benim muhtarlığıma normalde günde ortalama beş tane gelirken, son günlerde 100’e yakın ceza tebligatı geliyor” dedi.

Ümit Mahallesi

CEZA İNFAZ BÜROSU GİBİ

Yenimahalle’nin Ümit Mahallesi Muhtarı Metin Vural, bir haftada yaklaşık 2 bin 700 trafik cezası geldiğini anlattı. Mahalle sakinlerinin bu durumdan şikayetçi olduğunu belirten Vural, “Biriken cezaların toplu olarak gönderilmesi vatandaşı isyan ettirdi. Vatandaşlar, muhtarlığı ceza infaz bürosu gibi kullanmaya başladı. Her gün onlarca vatandaş gelip trafik cezası tebligatı alıyor” diye konuştu.

Kızılay Mahallesi

CEZALAR BİTMEZ

Kızılay Mahallesi Muhtarı Hamza Yılmaz, günde ortalama 20-30 civarında trafik cezası tebligatı geldiğini son günlerde ise günlük 100’ün üzerinde ceza tebligatını vatandaşa ilettiklerini anlattı. Bölgesinde 713 bina ve gündüz 500 bin nüfus olduğunu aktaran Yılmaz, birçok binanın işhanı ve iş yeri olduğunu park sıkıntısı yaşandığını kaydetti. Sıkıntı sebebiyle sokakların karmaşık bir durumda olduğunu vurgulayan Yılmaz, park sıkıntısı çözülmeden cezaların bitmeyeceğini ifade etti.

Beytepe Mahallesi

SİNİRLER GERİLDİ

Beytepe Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Sözeri, “Bir hafta önce 30-40 tebligat gelmeye başladı. Vatandaş bize geliyor, bizlere tepki gösteriyor. Okulların açılmasıyla birlikte okul alışverişi, Kurban Bayramı telaşı derken bir de trafik cezaları ortaya çıkınca vatandaşın sinirleri gerildi” dedi.

Batıkent Kardelen Mahallesi Muhtarı Ali Coşkunyürek de günlük 150-200 civarında tebligatı vatandaşlara ilettiklerini söyledi.