Polis dostu yazar Nuran ÇAL'ın  polislerin sıkıntılarını ve beklentilerini kaleme aldığı " Torbaya yine polis gömüldü ! " başlıklı makalesi  ilgi gördü..


Torbaya yine polis gömüldü ! 


Bugün hayal kırıklıklarının ve hüsranların yaşandığı bir gün oldu. Torba yasasından herkes nasibini aldı ancak polisler torbanın içini gömülerek, torbanın ağzı kapatıldı.

 

Çok şeyler söylendi özellikle her 10 Nisan da verilen sözler, buhar olup havaya karıştı.

 

Her taşın altından polisi çıkartarak, birçok olayda günah keçiliği yaptırdınız. Polise saldıranları masum göstererek, polisi cezalandırdınız. Taşladınız, yakmaya çalıştınız. Evine giderken kurşunladınız. En ağır şartlarda çalıştırıp çileden çıkan polislerin intiharlarını görmezden gelip üç maymun oynadınız. En küçük bir karede, ön yargılarla linç ettiniz. Her polisi aynı kefeye koyup, vatan haini saydınız. Sonuçta kurunun yanında yaşı da yaktınız. Sonuç ne oldu?

 

Adaletsizlik baş gösteriyor. Hâkim ve savcılara yapılan son iyileştirmeden sonra, besleme muamelesi gören yine polis oldu.

 

Yıllarca bu insanlar sizden tek bir şey istedi. Özlük haklarının iyileştirilmesini talep ettiler. Emekliliği gelen birçok polis, geçim sıkıntısı yüzünden emekli olamıyor. Emekli olmak demek, maaşının yarı yarıya düşmesi demek. Bu insanlar, çocuk okutuyor, çocuklarını evlendiriyor, ev geçindiriyor. Emekli maaşı ile bu masraflar nasıl karşılanacak kim düşünüyor?

 

Ek göstergedeki düzenleme, yılan hikâyesini geçti. Tek istedikleri 3600 ek gösterge, bu bile çok geldi maalesef devlete.

 

Güneşi beklerken, kara gecede kalıp, umutla doğacak yeni günü bekliyor bu insanlar.

 

Bugün kaç tane polisin icralık olduğunu biliyor musunuz?

 

Peki, siz hiç evine ya da maaşına haciz gelen, hâkim, savcı, doktor gördünüz mü?

 

Peki, siz, her ne pahasına bu mesleği daha fazla kaldıramayacağım diyerek emekli olup, geçinemediği için güvenlik görevlisi olarak çalışan hâkim, savcı, doktor gördünüz mü?

 

Yargı mensupları, sağlık çalışanları baş tacı buna lafımız yok çünkü bu bir zincirdir. Zincirin halkaları sağlam olsun ki, devlet ihya olsun. Ama bu zincirin halkaları arasından emniyet teşkilatını koparıp atarsanız, dengeler bozulur, halka zayıflar. Güvenliğin sağlanmadığı hiçbir yerde huzur olmaz.

 

Bütün bakanlıklar kendi kurumları ile elinden geleni yaparken, İçişleri Bakanlığı’nın, kendine bağlı Emniyet Teşkilatının sıkıntılarını neden görmezden geliyor bir türlü anlamış değilim.

 

Her gün bir intihar vakası yaşanıyor. Ama maalesef bu intiharlara hiç kimse çözüm üretmiyor. Evlilikler bitiyor, yuvalar yıkılıyor, kimse nedenini araştırmıyor. Bunca yazılıp çizilen sorunlar neden görmezden geliniyor?

 

Deli sorular değil bunlar, açıklanması ve cevap verilmesi beklenen problemler.

 

Bir gün güneş elbette doğacak ama bu güneş doğuncaya kadar kaç kişi canından olacak onu bilemiyorum.

 

Umutla kalın dostlar…

 

E_MAİL: [email protected]

 

WEB: www.nurancal.com

 

TWİTTER: @SARENDE

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/nuran.cal (257)