İzmir’in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinde tesettürlü mayoyla denize giden Hatice Şenocak’ı, "İran'a, Arabistan'a, sizin gibi olan insanların ülkesine gidin!" diye bağırak darp eden B.P., 5 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Olay, Ağustos 2010’da Sahil Evleri Sitesi'nde yaşandı. Eşinin asker olduğunu söylen B.P., öğretmen Şenocak’a 8 yaşındaki oğlu İsmail Hakan’ın yanında hakaret edip darp etti. Tesettürlü mayoyla insanları rahatsız etmemek için kayalıkların arasından denize girdiğini söyleyen Şenocak, B.P.'nin, "İran'a, Arabistan'a, sizin gibi olan insanların ülkesine gidin!" diye bağırdığını söyledi. B.P. isimli kadının çevresinde beş kişi olduğunu ancak diğerlerinin müdahale etmediğini anlatan Şenocak, B.P.'nin, "Örümcekler. Utanmıyor musun denizi kirletmeye? Atatürk cumhuriyetini kirletiyorsunuz!" diye bağırarak hakaretler ettiğini de belirtti. Çocuklarının yanında yaşadığı olaydan rencide olan Hatice Şenocak. darp raporu alarak savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yargıya taşınan olayla ilgili olarak Çeşme Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 2,5 yıl sonra sonuçlandı. Sanık B.P., hürriyetten yoksun bırakmak ve darp suçlarından 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mağdur öğretmenin eşi olan Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, yaptığı açıklamada, “Adalet yerini buldu. Mahalle baskısına son verme adına bu karar, şahsi olduğu kadar Türkiye'yi de ilgilendiriyor. İnsan hakları konusunda duyarlı herkes için sevindirici olduğunu düşünüyorum. Emsal teşkil etmesi bakımından da önemli." şeklinde konuştu.