Gaziantep’in İslâhiye ilçesine gece geç saatlerde getirilen 220 Suriyeli sığınmacı, Atatürk Stadyumu içerisindeki spor kompleksinde ağırlanıyor. Polisin yoğun güvenlik tedbirleri aldığı bölgede, mülteciler için içerisinde ayakkabı ve giysinin de bulunduğu çeşitli ihtiyaç malzemeleri taşınıyor. Sığınmacı sayısının önümüzdeki günlerde 500’e, kurulacak kampla birlikte ise 10 bin kişiye kadar ulaşması bekleniyor.

Suriye’de Esed rejiminin baskısından kaçarak, Türkiye’ye sığınan 200 mülteci, gece geç saatlerde otobüslerle Gaziantep’in İslahiye ilçesine getirildi. İslâhiye Atatürk Stadyumu içerisindeki spor kompleksine taşınan sığınmacılar için kamu kurum ve kuruluşları alarma geçti. Çevik kuvvet ekipleri, kompleks çevresinde tedbir aldı.

Bölgeye, sığınmacıların ihtiyacı olan ayakkabı, giysi ve yemek gibi ürünler kontroller yapıldıktan sonra içeri alındı. Basın mensuplarının kendilerini görüntülemesini istemeyen Suriyelilerin akrabalarının ülkede kaldığı öğrenildi. Sığınmacıların toplandığı alanı ziyaret eden ve buradaki çalışmaları yakından inceleyen yetkililer sığınmacı sayısının önümüzdeki günlerde artmasını beklediklerini söyledi. Yetkililer, “İçlerinde sağlık problemi olan hiç kimse yok. Diğer tedbirlerin de hepsini alınacak. Sığınmacıların kalacakları gün sayısı belli değil.” dedi.