Sultangazi’de kimliği belirsiz kişi yada kişiler, hırsızlık için girdiği evde 3 çocuk annesi Hürriyete Kiray’ı (43) öldürüp evden 30 bin lira değerinde ziynet eşyasını alarak kaçtı.

Esentepe Mahallesi 2869. Sokak üzerinde bulunan evde meydana gelen olayda, 2 gün önce oğlunu askere gönderen Hürriyete Kiray evde yalnız olduğu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler kapıyı çaldı. Kiray’ın kapıyı açması üzerine saldırganlar zorla içeri girdi. Saldırganlar, Kiray’ın ağzını bantlayıp, el ve ayaklarını bağladı. Saldırganlar, daha sonra Kiray’ı kalbinden bıçakladı. Kiray, olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırganlar, Kiray ailesinin ev almak için biriktirdiği yaklaşık 30 bin TL değerindeki ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı.

Okuldan eve gelen Kerim Kiray, annesi kapıyı açmayınca babası Hüseyin Kiray’dan anahtar alıp eve geri döndü. Kapıyı açtığında korkunç manzarayla karşılaşan Kerim Kiray, hemen babasına ve polise haber verdi. Yapılan incelemenin ardından Hürriyete Kiray’ın cesedi Adli Tip Kurumu’na kaldırıldı. Polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.

Adli Tıp Kurumu’na kardeşinin eşi Hürriyete Kiray’ın cenazesi almaya gelen Selim Kiray, olaya isyan etti. Oturdukları mahallede neredeyse her gün hırsızlık yaşandığını anlatan Selim Kiray şöyle konuştu: “Cuma saatinde her camiye giderken o esnada olmuş. Çocuk okuldan geliyor. Evden kapıyı açan olmuyor. Babasından anahtarı alıp eve girdiğinde annesinin cesedini buluyor. Eli kolu bağlı ağzı bantlı yatağın üzerinden ölü bulunuyor. Bu olayın hırsızlık olduğunu düşünüyoruz. Yıllardır ev almak istiyorlardı. Onun için biriktirdikleri yaklaşık 30 bin lira değerinde ziynet eşyası alınmış. Evin altı üstüne getirilmiş. Mahallede sürekli hırsızlık olayı yaşanıyor. Bu olayı evde altın olduğunu bilen birinin yaptığını düşünüyoruz. Bir an evvel failin yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz. Mahallede sık sık hırsızlıklar yaşanıyor. Gün geçmiyor ki hırsızlık yaşanmasın. Para için çocukları öksüz bıraktılar.”