SİVAS'ın Kangal İlçesi yakınlarında, bugün saat 15.15'de askeri uçak düştü. Paraşütle atlayan 2 pilot yaralı kurtuldu.Malatya Erhaç Hava Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi askeri uçak, bugün saat 15.15'de Sivas'ın Kangal İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıkta TOKİ konutları yakınlarındaki bir tarlaya düştü. Düşen uçağın yolaçtığı patlama sesini duyanlar, olay yerine koştu.
Paraşütle atlayan pilotlar Binbaşı Serdar Çeliker ile Yüzbaşı Fatih Tüm'ün yardımına ilk önce çevredekiler yetişti. Askeri yetkililerin gelmesiyle yaralı pilotlar Kangal Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bölgede ambulans ve itfaiye ekipleri sevkedilirken, jandarma da çevre güvenliği aldı.
Kaza yerinde askeri yetkililer inceleme yaparken, hayati tehlikeleri bulunmayan yaralı pilotlar helikopterle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi..

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan kazayla ilgili açıklama yapıldı. Yazılı açıklama şöyle, "7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı/Malatya'dan, 30 Eylül 2013 günü saat 15.00'de, planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan 173'üncü Filoya ait bir adet RF-4E keşif uçağı saat 15.22'de Sivas/Kangal-Emir Köyü 5 km batısında henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüş, olayda her iki pilot da uçaktan paraşütle atlamış ve sağ olarak kurtulmuşlardır. Pilotların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Gerekli idari ve adli işlem başlatılmıştır."

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Sivas'ta askeri uçağın düştüğü, paraşütle atlayan iki pilotun yaralı kurtulduğu bildirildi. Sivas Vali Vekili Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, Kangal ilçesi yakınlarında saat 15.15 civarında F-4 tipi askeri uçağın düştüğünü belirterek, "Uçakta bulunan 2 pilot paraşütle atlamışlar. İki pilotumuz yaralı olarak hastaneye naklediliyor. İlçe kaymakamımız, sağlık müdürümüz olay yerinde" diye konuştu.