Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak gerçekleştirilen ve Çevre veŞehircilik Bakanlığı işbirliği ile hayata geçen ‘Güvenli Yapı’ kampanyası,‘Sesimi duyan var mı?’ kamu spotu filmi ile start aldı.

Güvenli Yapı konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla hazırlanan ‘Sesimi duyan var mı?’ filmi, tüm televizyon kanallarında gösterime girdi. Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Rıza Kocaoğlu’nun seslendirdiği filmde, binalarda yanlış malzeme kullanılmasının olası sonuçları vurgulanıyor. Film, ülkemizde yapı kültürünün gelişmesine ‘güvenli yapı’ temasıyla ışık tutuluyor.

‘Sesimi duyan var mı?’ filminde, yıkılmış bir binanın sonsuz boşluğuna uzatılan fener ile bir ailenin yıkılan hayatı anlatılıyor. Dağılmış bir konstrüksiyonun içinde, bir oyuncak ayıcık, kitaplar ve mutlu bir aile fotoğrafı, feneri tutan elin çaresiz bağırışlarına yanıt veriyor. Kurulan özel bir enkaz seti üzerinde çekimlerin yapıldığı film, başlangıcının tam aksine bir sahneyle sona eriyor. Doğru malzeme kullanılarak ulaşılabilec ek aydınlık, mutlu ve neşeli bir geleceğin sergilendiği bu sahnede; yemyeşil bahçede köpeğiyle oynayan ailenin mutluluğu, arka plandaki sağlam binaların koruması altında görünüyor.

Yetişener: “Amacımız, güvenli yapı konusunda toplum bilincini geliştirmek.”


Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, ‘Enerji Verimliliği’ ile birlikte bu yıl gündemine taşıyacakları iki büyük kampanyadan biri olan ‘Güvenli Yapı’ kampanyası ile ülkemizde, bir binanın tasarımından yapımına kadar, denetimi de kapsayan bütüncül bir sistem kurulmasını ve toplumda güvenli yapıbilincinin oluşmasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Kentsel dönüşümün başladığı bu dönemde, güvenli yapının insanların ve kentlerin hayatındaki önemini vurgulayan Yetişener, “Türkiye İMSAD olarak ‘Sesimi duyan var mı?’ kamu spotu ile insanlarımızın hak ettiği güvenli ve çağdaş yapılarda yaşayabilmesi için, güvenli yapı bilincini geliştirmeyi, bu doğrultuda oluşturulacak sinerjiyi ve dinamizmi, toplumumuzun tüm kesimlerine yaymayı hedefliyoruz” dedi.

Kamu spotunun yapımında Herşey Film’in imzası var

Yapımını Herşey Film’in üstlendiği ‘Sesimi duyan var mı?’ filminin yönetmenliğini, aldığı çok sayıda ulusal ve uluslararası film ödülleriyle tanınan Devrim Erdoğan yaptı.Filmin yapımcıları Bülent Turgut ve Mehmet Karaca olurken, müziğini ise ünlü müzisyen Türkay Nişancı besteledi.