Türk polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü çeşitli faaliyetlerle kutlanırken, görevi başında şehit olan polisler mezarları başında anıldı.


Terzibaba Mezarlığı'nda düzenlenen anma törenine Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Kara, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, şehit yakınları ve emniyet mensupları katıldı. Burada bulunan 2 şehit polis, mezarları başında anıldı. Anma töreni sırasında şehit annesi ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törende şehit polislerin özgeçmişleri okundu. Bu sırada 1994 yılında 27 yaşında şehit olan Rahmi Sarıgül’ün annesi Fatma Sarıgül ve yakınlarının gözyaşlarına hakim olmadığı gözlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Güneydoğu illerinde görevli iken 1997 yılında 26 yaşında bölücü terör örgütünün pususunda şehit olan Sebahattin Taşkıran ve yine aynı bölgede 1994 yılında 27 yaşında şehit olan Rahmi Sarıgül’ün kabirlerine karanfil bırakıldı.

Şehit polis memuru Rahmi Sarıgül’ün annesi Fatma Sarıgül, mezar başında dua ederken yine gözyaşlarına hakim olamadı. Şehit annesi Fatma Sarıgül’e polis memurları destek olurken, onların da duygulandığı gözlendi. Şehit mezarlarına karanfil bırakılmasının ardından program sona erdi..