İstanbul Cumhuriyet Başsavcığı, MİT yöneticilerini ifadeye çağıran Savcı Sadrettin Sarıkaya'yı terör örgütü KCK soruşturmasından aldı.

Başsavcılık, soruşturmaya iki yeni savcı atadı.

SORGUDA ÖĞRENDİ

Savcı Sarıkaya, KCK soruşturması dosyasındaki görevinden alındığı bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde öğrendi. Bir soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin ifadesini almak için adliyede bulunan Sarıkaya, dosyadaki görevinden alındığını ‘sorgu’ arasında öğrendi.

SAVCI SARIKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA


Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da ifadeye çağrıldığı soruşturma dosyasından alınmasına ilişkin sorular yönelttiği Sarıkaya, “Başsavcının takdiridir” karşılığını verdi.

“Size haksızlık mı oldu?” diye sorulan Savcı Sadrettin Sarıkaya, “Yapacak bir şey yok. Görevimizi yaptık” dedi.

Bu kararın ne zaman alındığı da sorulan Sarıkaya, “Bugün alınmış bir karar” karşılığını verdi.

Savcı Bilal Bayraktar'ın KCK soruşturmadaki görevi ise sürüyor.

ÜÇ AYDIR BEŞİKTAŞ ADLİYESİ'NDE


Özel Yetkili Savcı Sarıkaya, özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar ile birlikte KCK soruşturmasını yürütüyordu. Savcı Sarıkaya ismi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Tanre ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş'i ifadeye çağırması ile gündeme geldi. MİT'çilerin ifadeye çağrıldığı, daha sonra 4'ü hakkında yakalama kararı çıkarıldığı süreçte Özel Yetkili Savcı Bilal Bayraktar bir seminere katıldığı için görevli olarak Kolombiya'da bulunuyordu.

Konya’nın Çumra Hâkimliği’nden 2005’de Adalet Müfettişliği’ne atanan Sadrettin Sarıkaya, 2011’de de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı. Sarıkaya daha sonra özel yetkili savcı olarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görevlendirildi. Yaklaşık 3 aydır Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görev yapan Sarıkaya KCK soruşturmasını yürütüyor.
Terör örgütü KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında olduğu 5 MİT görevlisini ifadeye çağrılmasının ardından soruşturma savcısı Sadrettin Sarıkaya dosyadaki görevinden alındı. Sarıkaya’nın yerine savcılar İsmail Işık ve Adem Özcan görevlendirildi.

KCK soruşturmasını yürüten Savcı Sarıkaya’nın MİT’çileri ifadeye çağırması bir anda gündemde ilk sıraya yerleşti. Günlerdir tartışma konusu olan bu gelişmenin ardından savcı Sadrettin Sarıkaya, soruşturma dosyasındaki görevinden alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, Sarıkaya’nın yerine iki özel yetkili savcıyı dosyada görevlendirdi. Soruşturmaya savcılar İsmail Işık ve Adem Özcan görevlendirildi. Savcı Bilal Bayraktar’ın soruşturma dosyasındaki görevi ise devam ediyor.

Savcılar Bayraktar, Işık ve Özcan soruşturmayı birlikte yürütecek.

Sarıkaya’nın dosyadaki görevinden alınmasının nedenine ilişkin bir açıklama yapılmazken Başsavcı Vekili Seçen dün savcılan Sadrettin Sarıkaya, İsmail Işık ve Adem Özcan ile bir toplantı yapmıştı.