Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatcılar Necati Şaşmaz ile Haçan Kaçan’la AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü. Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Kaçmaz, karşılıklı adımların atıldığı bir zamanda gençlerin de bir başka adımla karşılık vermesini beklediklerini söyledi. Gezi Parkındaki gençlerin güvenliklerinden endişe edildiğini anlatan Kaçan, orada zor şartlar altında kalındığını kaydetti.

Kendi oğlunun arkadaşlarının da bulunduğunu ve zaman zaman oğlunun da parka gittiğini anlatan Kaçan, gelişmelerden oğlu üzerinden haberdar olduğunu belirterek anne ve babaların çocuklarına destek verdiğini ancak endişe de duyduklarını ifade etti. Şahsına yönelik 'Gezi Parkını biliyor mu' eleştirilerine cevap veren Kaçan, parkta bir aslan olduğunu ve bunu söyleyenlerin bilip bilmediğini sordu. 51 yıldır Dolapdere'de olduğunu hatırlattı.

Kaçan, ''Artık bu karşılıklı adımlardan bir netice çıkmasını bekliyorum. Onların anne babalarının da benim de yüreğim ağzımda. Bu işin gayet yumuşak bir şekilde sonlanması tabii ki oradaki kardeşlerimin de arzuları neticesinde sonlanmasını canı gönülden istiyorum. Bu görüşleri Sayın Başbakana ilettik. İnşallah memleketim için, canım kardeşlerim için hayırlı olur diye düşünüyorum. Özellikle oğlum sürekli Gezi'ye gidip geliyor. Orada arkadaşları var. 15 gündür orada o çocukların neler çektiğini, neler yaşadığını, banyo yok, yiyecek yok. Korkunç bir şekilde idrar kokuyor, pislik kokuyor. Bir insanın yaşayabileceği durumda değil artık Gezi Parkı. Çevre hassasiyeti olan arkadaşlarımızın da gerekli adımı atmasını diliyorum.'' ifadelerini kullandı.

NECATİ ŞAŞMAZ: TÜRKİYE BUNU HAK ETMİYOR

''Sesim duyuluyor mu? Dublörümü çağırmadım kusura bakmayın.'' diyerek espri yapan Necati Şaşmaz ise herkes gibi iki haftadır çok üzgün olduğunu vurguladı. ''Maalesef Türkiyemiz bunu hak etmiyor demekten başka bir şey söyleyemiyorum. Sanırım bize nazar değdi.'' diyen Şaşmaz, ''Dinleyen bir toplum olmamız gerekiyor, aynı dili kullanmamız gerekiyor. Teknoloji çağında yaşıyoruz. Twitterımız var, ne güzel imkanlarımız var. Bunlar sayesinde ne güzel bize bilgiler geliyor ama bilgi kirliliği de var. İletişimdeki kopukluğu ancak birbirimize tahammülümüz ile giderebileceğimizi düşünüyorum. Bu konudaki düşüncelerimi Sayın Başbakanım ile paylaşmak istedim. 10 gün boyunca neler olduğunu anlamak için bekledim. O günden bugüne çok güzel gelişmeler oldu. Sorularımın cevaplarını ancak bugün alabildim. Gezi Parkı'na gittiğime dair bir haber yayınlandı. Ben bunu yapmadım. Oradaki arkadaşların beni taraf etmeye çalışması hiç hoşuma gitmedi. Bu bir mahalle baskısı gibi geldi. O baskının esiri olmak istemedim. Şu anda maalesef bütün dünya gözünde hepimiz için çok üzücü. Türkiye bunu hak etmiyor. Türkiye emin, Türk milleti emin ve emin olmaya devam edecek. Biz demokratik söylemlerimizi, özgürlük söylemlerimizi sadece sözde değil keşke görselde de dünyaya verebilsek. Maalesef dünya böyle görmüyor arkadaşlar. İnşallah güzel şeyler olur.'' şeklinde konuştu.

Şaşmaz, tarafsız sosyologların bu olayda nelerin olduğunu çok iyi analiz etmesi gerektiğini de vurguladı.