Halk arasında sarı nokta hastalığı olarak bilinen “Yaşa Bağlı Makula Dejenerasyonu” ile ilgili farkındalık yaratmak ve hastalığa dikkat çekmek amacıyla, Novartis-Türkiye Oftalmoloji Derneği işbirliği ile hayata geçirilen Sarı Nokta Hastalığı Kısa Film Yarışması hazırlıkları devam ediyor. Proje kapsamında, öğrencileri bilgilendirmek ve yarışma ile ilgili detaylı bilgi aktarmak üzere yapılan üniversite buluşmalarının ilki 25 Mart’ta Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Yarışmanın jüri üyeleri olan, yönetmen Nisan Akman, yapımcı Hazer Baycan ve reklamcı Çağlar Gözüaçık’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşide Sarı Nokta Hastalığı Kısa Film Yarışması hakkında öğrencilere detaylı bilgi verilirken yarışmanın, toplumda hastalık hakkında bilincin artmasına yardımcı olacağı anlatıldı.

Nisan Akman, uzun metraj ve dizi yönetmenliği üzerine tecrübelerini öğrencilerle paylaşırken, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Yapımcı Hazer Baycan ise film yapım süreci üzerine önemli bilgiler paylaştı.

İkinci buluşma, 27 Mart’ta İstanbul Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştirildi. Söyleşiye Nisan Akman ve Çağlar Gözüaçık konuşmacı olarak katıldı. 28 Mart’ta Marmara Üniversitesi Marmara Medya Merkezi Stüdyosu’nda gerçekleşen üçüncü söyleşi ise yarışma jüri üyelerinin yanı sıra Novartis Türkiye Grup Medikal Müdürü Dr. Serhan Sevgi’nin katılımıyla gerçekleşti. Sarı nokta hastalığıyla ilgili detaylı bilgi veren Sevgi, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Öğrencilerden büyük ilgi gören söyleşilerin bir sonraki durağı 25 Nisan tarihli Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi söyleşisi olacak.