BDP'li vekil İbrahim Ayhan'ın tutuklu bulunduğu Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 13 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre dün gece 23.00 sıralarında adli mahkumların kaldığı koğuşta kavga çıktı.

Mahkumlar arasında çıkan kavganın ardından 18 kişinin kaldığı koğuş ateşe verildi.

Konuyla ilgili NTV'ye açıklamada bulunan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, olayda 13 kişinin öldüğünü 5 kişinin de yaralandığını söyledi.

İSYANDAN FOTOĞRAFLAR

Vali Güvenç şöyle devam etti:  

"18 kişinin kaldığı C 15 koğuşunda mahkumlar kendi aralarında tartışarak kavga çıkarıyorlar. Kavga sonucunda yatakları yakıyorlar.

Yangından 5 kişi kendisini kurtarak tuvalete kaçıyorlar. 5 kişiden 2'si ayakta tedavi gördü, şimdi cezaevindeler. Diğer 3 kişi hastanede tedavi görüyor.

Terör suçlularının kaldığı koğuşlarla ilgili bir problem bulunmuyor. Bu koğuş tamamen adli suçluların kaldığı bir koğuş. Kendi aralarında çıkan tartışma sonrası yatakları yakıyorlar. Cezaevi yönetimi ve gardiyanlarla ilgili bir sorun yok.  

Maalesef kapıların açılmasına kadar geçen sürede böyle bir olay yaşadık. Cezaevinde durum şu anda sakin. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına başladı. 13 ölümüz var.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Başbakan Erdoğan da Meksika ziyareti öncesi Esenboğa Havaalanı'nda konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Olayda 13 kişinin öldüğünü doğrulayan Erdoğan, detaylı bilgilerin konuyla ilgili yapılacak teftiş sonrası ortaya çıkacağını kaydetti.

Erdoğan, koğuşun kapasitesinin 18 kişiye uygun olmadığına yönelik iddiaların araştırılacağını aktardı.