Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli iki kadın memurun, seçimde görev aldıkları sandıkların sonucuna ilişkin Facebook paylaşımları nedeniyle görev yerlerinin değiştirildiği öne sürüldü. Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise, iki kadın memurun başka yerde çalışmak istediklerini belirten dilekçe verdiklerini savundu.
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Kalem biriminde görev yapan kadın memurlar 28 yaşındaki F.K. ve 22 yaşındaki F.Y., 30 Mart yerel seçiminde sandık görevi aldı. Kadın memurlardan F.K. kendi Facebook hesabında, görev aldığı sandığa ilişkin CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın'ı kast ederek, "Benim sandıktan Hoca çıktı' diye paylaşımda bulundu. F.K.'nin bu paylaşımı üzerine aynı birimdeki çalışma arkadaşı F.Y. de altına 'Benim de' yorumunu yazdı ve gülümseme işareti koydu.
MİLLİ EĞİTİM'E ŞİKAYET EDİLDİLER
İddiaya göre iki kadın memurun Facebook'taki bu paylaşımları, bir süre sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet edildi. Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay tarafından, memurlara bu paylaşımların onlara ait olup olmadığının sorulduğu ve başka bir yere atanma isteğini belirten dilekçe yazmalarının istendiği ileri sürüldü. 10 Nisan'da F.Y. Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, F.K. da Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tayin edildi.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: KENDİLERİ İSTEDİ
Olaya ilişkin Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, iki kadın memurun kendilerinin 'biz başka yerde çalışmak istiyoruz' diye dilekçe verdiklerini ve bu nedenle gönderildiklerini söyledi. Osman Nuri Gülay, "Devletin kural ve kanunları haricinde bir şeyler yapmak görevleri değil" dedi.
SENDİKALARDAN MEMURLARA DESTEK
Olayı 'cadı avı' olarak nitelendiren Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, insanların, hangi partinin kazandığına yönelik yorumda bulunmasının gayet doğal olduğunu söyledi. Kendisinin de seçimlerde sandık görevlisi olarak çalıştığını anlatan Mehmet Balık, "Şimdi ben de 'Benim sandığımdan Menderes Türel' çıktı desem beni de mi sürecekler. Yaşanan olay tam anlamıyla bir sürgündür" dedi. 
Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk de iktidarın şiddetli baskılarına maruz kalan eğitim emekçilerinin, seçimden sonra daha çok baskı altına alınmaya çalışıldığını söyledi. Öztürk, açıklamasında "Herkesin Facebook, Twitter gibi iletişim bilgileri her zaman gözetlenen bir duruma gelmiştir. Bu durum anayasanın temel ilkelerine aykırıdır" diye konuştu.
MÇ(SU/COŞ) (FOTOĞRAFLI)