Güneydoğu’da faili meçhul cinayetleri araştıran Diyarbakır’daki özel yetkili savcılar, soruşturmaya terör örgütü PKK’nın iç infazlarını da dahil ederek genişletti. Geçtiğimiz hafta Kürt siyasetçi İbrahim Güçlü’nün ifadesine başvuran özel yetkili savcı, PKK’nın bir dönem 2 numaralı adamı olan ve Diyarbakır’da tutuklu olan Şemdin Sakık’ın da bilgisine başvurdu.

    Şemdin Sakık, terörist başı Abdullah Öcalan’ın örgüt içinde başarısız eylemler gerçekleştirenler ve yönetici olma potansiyeli bulunan militanlarının da içinde bulunduğu 2 bine yakın kişiyi öldürterek Bekaa Vadisi’ne gömdüğünü söyledi. Sakık, “Öcalan’ın izlediği taktik, kendi grubu dışındaki herkesi hain, işbirlikçi, ajan kişilikler olarak ilan etmekti. Sadece kişiler değil, kurumlar da bu saldırıdan nasiplenir. Güçlendikçe daha da saldırganlaştı. İlk kurşunu solculara ve Kürtlere sıktı. Bunun onlarca örneğini göstermek mümkün. Mehmet Şener, Resul Altınok, Çetin Güngör gibi.”

KARDEŞİNE KARŞI ÇIKANLARI AJAN DİYE ÖLDÜRTTÜ

    Kuzey Irak’ta 14 yıl önce yakalanarak Türkiye’ye getirilen Sakık, Diyarbakır’da yargılandıktan sonra ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Özel yetkili savcıya, PKK’nın iç infazlarını anlatan Sakık, Suriye’deki Bekaa Vadisi’nde Öcalan ile birlikte kaldığı dönemde 2 bine yakın PKK’lı militanın farklı bahanelerle öldürüldüğüne şahit olduğunu söyledi. PKK’daki infaz emirlerini Abdullah Öcalan’ın verdiğini belirten Sakık, Öcalan’ın kendisine karşı çıkanları ‘Ajandır’ diyerek öldürttüğünü dile getirdi.

    PKK’lıların en büyük gelirinin uyuşturucu olduğunu belirten Sakık, bunun yasaklanması için Öcalan’a teklifte bulunduğunu, ancak Öcalan’ın kendisine, “Örgütü ayakta tutmak kolay değil. Uyuşturucu geliri olmazsa bu kadarı insanı nasıl doyuracağız.” dediğini söyledi.

    PKK’dan ayrılan şiddet karşıtı eski yöneticilerin halen örgütün ölüm listesinde olduğunu belirten Sakık, bunların başında Öcalan'ın eski eşi Fatma kod adlı Kesire Yıldırım’ın geldiğini ifade etti. PKK'nın iç infazlarının yanı sıra Güneydoğu’daki siyasi parti ve örgütlerin isimlerini de savcıya açıklayan Sakık, Türkiye İşçi Köylü Partisi üyelerinin de aralarında bulunduğu 14 farklı siyasi grubun üyelerinin öldürüldüğünü anlattı.

    Şemdin Sakık, son kitabında da yer verdiği PKK’nın iç infazları listesini savcıya da verdi. İç infazların isimleri şöyle: "Ali Doğan Yıldırım, Mehmet Turan, Mehmet Uzun, Ali Yaylacık, Ahmet Ballı, Baki Karer (Süleyman), Abdullah Kumral (Yusuf Hoca), Şükrü Karakuş (Soreş), Cemile Merkit (Seher), Murat Bayraklı, Enver Ata, Resul Altınok (Davut), İzzettin Evcil (Serdar), Zülfü Gök, Çetin Güngör (Semir), Lamia Baksi (Dr. Jiyan), Mustafa Ömürcan (Sarı Ömer), Mahmut Bilgili, Mehmet Tunç, Dilaver Yıldırım (Haydar), Halil Kaya (Kör Cemal), Mustafa Çimen (Teyfik), Metin Değer, Şahin Dönmez, Şahin Biliç (Metin), Zeki Yılmaz, Mehmet Şener (Ahmet), Cemil Işık (Hogir), Ali Ömürcan (Terzi Cemal), Osman Tim, Mehmet Çimen (Ali Rıza), Yıldırım Merkit, Hidayet Bozyiğit, Nazime Aktürk, Faruk Bozkurt (Dr. Nasır), Faysal Dumlayıcı (Kani Yılmaz), Ramazan Topbaş (Sarı İbrahim), Suriyeli Çekdar.”