Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı 13. ve 14.dönem POMEM Polis Eğitim Merkezi Müdürlüklerine alınacak öğrenci adaylarına yönelik bir duyuru yayımladı.
 
Duyuru'da şu ifadeler yer aldı :

" 13. dönem polis meslek eğitimleri için 3.170 erkek ve 130 bayan öğrenci adayı ile daha önceki dönemlerde çeşitli nedenlerle öğrencilik hakları sonlandırılan ancak mahkeme kararıyla hakları iade edilen 23 öğrenci adayı ve 12.Dönem polis meslek eğitimlerinden sağlık durumundan dolayı dönem ertelemesi yapılan 14 öğrenci adayı olmak üzere toplam 3.337 öğrenci adayının planlamaları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine yapıldı.

13. VE 14. DÖNEM POLİS MESLEK EĞİTİMİNE ALINACAK ÖĞRENCİ ADAYLARININ DİKKATİNE

1. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 13. dönem polis meslek eğitimleri için (3170) erkek ve (130) bayan öğrenci adayı ile daha önceki dönemlerde çeşitli nedenlerle öğrencilik hakları sonlandırılan ancak mahkeme kararıyla hakları iade edilen (23) öğrenci adayı ve 12.Dönem polis meslek eğitimlerinden sağlık durumundan dolayı dönem ertelemesi yapılan (14) öğrenci adayı olmak üzere toplam (3337) öğrenci adayının planlamaları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerine yapılmıştır.

2. Ayrıca 13 üncü dönem kontenjanına ek olarak, 14 üncü dönem polis meslek eğitimleri için 21 – 27 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan Değerlendirme ve Seçme işlemlerinde (3171) inci erkek adaydan (6340) ıncı erkek aday ile (131) inci bayan adaydan (260) ıncı bayan aday dahil olmak üzere toplam (3300) adayın okul kapasiteleri de dikkate alınarak durumları yedek aday olarak belirlenmiştir. Başarı sırasına göre belirlenen bu yedek adayların 13 üncü dönemden çeşitli nedenlerle öğrenci adaylık hakları sonlandırılan veya öğrenci adaylık haklarından vazgeçenlerin yerine okul planlaması yapılacaktır.

3. 14. döneme kalan adaylarla ilgili olarak www.egm.gov.tr internet adresinden 2014 yılı Eylül ayı içerisinde duyuru yapılacaktır.

Yedek adayların durumlarını takip etmeleri gerekmektedir.

Bu kapsamda;

4.13. dönem polis meslek eğitimi 04 Kasım 2013 tarihinde başlatılacaktır.

5. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 13. dönem polis meslek eğitimleri için (3170) erkek ve (130) bayan öğrenci adayının POMEM Müdürlüklerine planlamaları yapılmış olup bu adaylardan çeşitli nedenlerle öğrencilik hakları sonlandırılan adayların yerine ihtiyaç olması halinde POMEM Giriş Yönetmeliğinin 16. Maddesinin ikinci fıkrası “Polislik mesleğine hazırlık eğitiminin başladığı günden itibaren yedi gün geçtikten sonra kontenjan doldurulmamış olsa dahi yedek aday çağrılmaz.” hükmü gereği yedek adaylar arasından başarı sırasına göre planlama yapılarak, planlama sonuçları 11 Kasım 2013 tarihine kadar açıklanacaktır. Başarılı olan adayların www.egm.gov.tr adresi ile www.egitim.pol.tr adresinden yapılacak olan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.

6. Okul planlaması yapılan tüm adaylar işlemlerini başlatmak ve dosyalarını teslim almak üzere 01-02 Kasım 2013 tarihleri arasında müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlüklerine müracaat edecekler ve 03 Kasım 2013 günü saat 19.00’da planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünde hazır bulunacaklardır.(POMEM’ lerle ilgili bilgiye İl Emniyet Müdürlüklerinden ulaşılabilecektir.) Ayrıca evli olan öğrenci adaylarının müracaatları esnasında güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu için eşinin bir adet vesikalık fotoğrafını yanında getirecektir.

7. 12.Dönem polis meslek eğitimlerinden sağlık durumundan dolayı dönem ertelemesi yapılan ve mahkeme kararı planlaması yapılan öğrenci adayları işlemlerinin başlatılması için müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şube Müdürlüklerine 01-02 Kasım 2013 tarihleri arasında müracaat edecekler (dönem ertelemesi yapılanlar özlük dosyalarını teslim alacaklar, mahkeme kararı ile planlananların ise özlük dosyaları planlandıkları POMEM Müdürlüklerine gönderilmiştir.) ve 03 Kasım 2013 tarihinde planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezinde hazır bulunacaklardır.

8. Okul planlaması yapılan erkek asil adaylardan askerlik görevini ifa edenlerin terhis işlemleri başlatılması için isim listeleri Milli Savunma Bakanlığına bildirilecektir. Söz konusu kişilerin bu durumu askerlik yaptığı birimler aracılığıyla takip etmeleri gerekmektedir. (Askerlik hizmetini ifa ederken POMEM sınavını kazanan adaylar; terhis işlemleri için askeri birliklerine gecikmeksizin dilekçe ile başvuracaklar, kendi durumları (Okul planlaması yapılan adayların listesi ASAL Dairesi Başkanlığına bildirilmiştir.) ile ilgili iş ve işlemlerini takip edeceklerdir.)

9. Okul planlaması yapılan erkek asil adaylardan askerlik vazifesini ifa etmeyen erkek adayların ise; isim listeleri Milli Savunma Bakanlığına bildirilerek muafiyet işlemleri yapılacaktır. Askerliğini yapan adayların ise; terhis belgeleri ile askerlik süresince alınan hava değişimi raporu, herhangi bir sebeple alınan sağlık kurulu raporlarını ve askerlikten muaf veya askerliğe elverişli olmayanların ise bu durumlarını gösterir belgelerini kayıt esnasında POMEM Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

10. Planlaması yapılan adaylardan 02 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğüne özlük dosyasını almak için müracaat etmeyenlerin ve planlandıkları POMEM Müdürlüklerine polislik mesleğine hazırlık eğitiminin ilk günü mesai bitimine kadar müracaat etmeyenlerin öğrenci adaylık hakları sonlandırılacaktır.

11. Planlaması yapılanlardan haklarından feragat edenler, feragat dilekçelerini ivedi olarak müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü vasıtası ile Eğitim Dairesi Başkanlığına göndereceklerdir.

12. POMEM Müdürlüğüne geçici kaydı yapılan adaylara, tam teşekküllü devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinden, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde POMEM Müdürlüklerince sağlık kurulu raporu aldırılacaktır.

13. POMEM Müdürlüklerine eksik evrakla müracaat eden adayların kayıtları yapılmayacaktır.

14.Adaylar geçici kayıtlarını yaptırdıkları andan itibaren yatılı olarak planlandıkları POMEM Müdürlüklerinde kalacaklarından dolayı ihtiyaç duyacakları eşyaları yanlarında getirmeleri gerekmektedir.(Yeteri kadar kıyafet, eşofman takımı, spor ayakkabısı, koyu renk ayakkabı ve tıraş malzemesi vb.)

15.Adaylar görüntü alma ve kaydetme özelliği olan elektronik cihazlar getirmeyecektir.(Kameralı cep telefonu, kamera, fotoğraf makinesi, dizüstü bilgisayar (Laptop) vs.)

16.Adaylar 04 Kasım 2013 tarihinden itibaren 5 (beş) hafta sürecek olan “Polislik Mesleğine Hazırlık” (İntibak) eğitimine tabi tutulacaklardır. Bu eğitim süresi içerisinde POMEM Müdürlükleri aracılığıyla sağlık kurulu raporu aldırılacaktır. Taahhütname ve Kefalet Senetleri polislik mesleğine hazırlık eğitimi sonunda verilecek olan izin sonrasında istenecektir. Ayrıca polislik mesleğine hazırlık eğitimi süresi içerisinde sağlık kurulu raporu işlemleri tamamlanmayan öğrenci adaylarının eğitim-öğretim hakkı bir sonraki döneme ertelenecektir.

17.Yapılan bu duyuru tebliğ mahiyetinde olup, adayların duyuruları hassasiyetle takip etmesi gerekmektedir. Bununla ilgili olarak adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.31/10/2013

Adaylara Önemle Duyurulur. Eğitim Dairesi Başkanlığı "

ÖZEL HABER-- Halis KAHRAMAN