Başbakan Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce Zeytinburnu Polis Eğitim ve Kongre Merkezii'nde (PEKOM) düzenlenen 169. yıl polis günü resepsiyonuna katıldı. 

Başbakan Erdoğan, bundan böyle emniyet teşkilatını aynen silahlı kuvvetlerde olduğu gibi her yönüyle güçlendirmeye devam edeceklerini bildirdi. Ancak,polislerin özlük ve sosyal haklarına ilişkin bir müjde vermedi.Polislerin beklentileri bir başka bahara kaldı.


Başbakan Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından  Zeytinburnu'ndaki  PEKOM Polisevi'nde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü etkinliklerinde bir arada olduklarını belirterek, "Bu resepsiyonda farklılıklar var ve bu resepsiyonda ilkler yaşanıyor. Temennim odur ki, bundan sonraki süreçte de Türkiye birliğin, beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneklerini vermek suretiyle yarınlara yürüsün.." ifadelerini kullandı. 

Bugün İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Emniyet Genel Müdürü'nün birlikte bir heyetle ziyaretine geldiklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kendileriyle gündüz bir arada olduk, bir değerlendirme yaptık ve nereden nereye nasıl geldik, bunları aramızda konuştuk. İçişleri Bakanım yine Ankara'da da bu akşam böyle bir resepsiyona katıldı. Daha sonra benim de İstanbul resepsiyonuna katılacağımı öğrenince beraber geldik. Şimdi sizlerle bir aradayız. Tabi kolay değil 169 yıl... ve engeller, bütün tehditler karşısında, hele hele son 32, 33 yıllık terör mücadelesi içerisinde emniyet teşkilatımızın Türk Silahlı Kuvvetleri'yle dayanışma içerisinde insanımızın canını, malını koruma mücadelesi oldu ve burada da tabii birçok şehitlerimiz oldu."

Başbakan Erdoğan, şehitlere rahmet niyaz ettiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mekanları cennet olsun diyorum. Tabii gazilerimiz oldu ve hayatta olan gazilerimize de yine Rabbimden şifalar diliyorum. Aileleriyle birlikte mutluluklar diliyorum. Bu mesleğin zaman zaman tabi bazı medya organları gerçi bu ifadelerimi farklı yerlere çekiyorlar. Kaderinde her an malum bir şey var, nedir o? Bu mesleğe giren, her an ölümle de yani şehadet makamıyla da gazilikle de karşı karşıyadır. Aynı şey silahlı kuvvetlerimiz için de geçerlidir. Bunu yok farz edemeyiz. Yani burası normal bir alışılmış meslek değil. Zaten bu iki mesleğin de kutsiyeti buradan geliyor, bu olduğu için geliyor. Bunu sağa sola çekmenin de hiçbir anlamı yok. Eğer biz tabii ki polis teşkilatımızın içerisinde olanlar, silahlı kuvvetlerimizin içerisinde olanlara o farklı bakışımız da buradan geliyor. Bütün mesele, birliğimizi, beraberliğimizi zedeleyecek adımların atılmasıdır bizi yaralayan."

Bu teşkilatın birliğini, beraberliğini parçalamaya yönelik adımların siyaseten kendilerini karşısında bulacağına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü biz onlara sıcak bakamayız. Çünkü buraların birliği, beraberliği bozulursa ülkemizin güvenliği tehdit altındadır. Onun için ulusal güvenliğimizi tehdit edecek her adıma karşı birlikte olmaya, beraber olmaya mecburuz, bu adımı birlikte atmaya mecburuz. Çünkü Türkiye eğer 'ileri demokrasi' diyorsa, Türkiye eğer şu son 12 yılda 230 milyar dolar milli gelirden 820 milyar dolar milli gelire yükselebilmişse ve şu son 12 senede kalkıp da G20 yani dünyanın en ileri 20 ülkesinden bir tanesi olmuşsa bunun bazı sebepleri var. Şimdi bunu hazmedemeyenler var. Bu hazmedemeyenlere karşı en güzel cevabı hep birlikte vereceğiz. Bu camianın parçalanmasına, bu teşkilatın parçalanmasına asla müsaade etmeyeceğiz."

 

"Emniyet teşkilatını yer yönüyle güçlendirmeye devam edeceğiz"

 

Başbakan Erdoğan, bundan böyle emniyet teşkilatını aynen silahlı kuvvetlerde olduğu gibi her yönüyle güçlendirmeye devam edeceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Madden, manen... Buna mecburuz, bunun için de bugüne kadar bir Başbakan olarak ne istendiyse gerek örtülüden gerek normal bütçeden her zaman emniyet teşkilatımıza da silahlı kuvvetlerimize de bu desteği vermiş bir Başbakanım. Çünkü burası güçlü olmak durumundadır ve her türlü fiziki şartları da geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Eksiklerimiz var, bunları da süratle gidereceğiz. Bugün onları da konuştuk, onların da notlarını aldık. En kısa zamanda onların da adımlarını inşallah atacağız. Bu vesileyle, bu resepsiyona katılan emniyet teşkilatımızın değerli temsilcilerine, onların davetlerine icabet eden tüm İstanbullulara şahsım ve hükümetim adına kalbi şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin, daha nice yıllara el birliği, gönül birliği ile inşallah çok daha güçlü bir Türkiye ile devam edelim diyorum."


Emniyet teşkilatının 169. yıl pastasını İçişleri Bakanı Efkan Ala ve diğer protokol üyeleriyle birlikte kesen Erdoğan, Şanlıurfa'dan gelen ilkokul öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler, Erdoğan'a Şanlıurfa'dan getirdikleri hediyeleri verdi.