AKP'nin her seçimden önce gündeme getirdiği “Emniyet mensuplarına 3600 ek gösterge verileceği” balonu patladı. TBMM gündeminde, polise 3600 ek gösterge verilmesine dönük herhangi bir çalışma yok..

Yüzbinlerce polis, 3600 ek göstergenin Köşk seçimlerinden önce yasalaşmaması halinde Tayyip Erdoğan'a oy vermeyeceğini söylüyor..

AKP'NİN her seçimden önce fısıltı gazetesiyle yaydığı “Polise 3600 ek gösterge verilecek ve özlük hakları düzeltilecek” yalanı Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi de devreye sokuldu. Ancak, ek gösterge balonu TBMM çalışma takvimiyle birlikte sönünce, emniyet teşkilatından tepki yağmaya başladı.

Başbakan Erdoğan'ın, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet çarkı operasyonu yüzünden büyük öfke duyduğu polis teşkilatına ek gösterge vermeyeceğini AKP MYK toplantısında yüksek sesle dillendirdi.

YURT'un, “Polise zam Erdoğan'a takıldı” başlığıyla verdiği haberde ayrıntıları aktarılan toplantıda, İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı “Jandarma teşkilatının İçişleri Bakanlığı'na bağlanması” ile ilgili kanun taslağı Başbakan'a sunulmuştu. 23 Haziran 2014 tarihli MYK toplantısında yasa taslağını inceleyen Erdoğan, “Emniyet mensuplarına 3600 ek gösterge verilerek şartlarının iyileştirilmesi”ni içeren maddeyi kendi eliyle karalayıp “Bize ihanet ettiler, ek gösterge falan yok..” demişti.

EMNİYET YALANLADI AMA!..

YURT'un haberi, emniyet mensupları tarafından sosyal medyada paylaşım ve yorum rekoru kırdı. Emniyet Genel Müdürlüğü, YURT'un haberi üzerine tek satırlık bir açıklama yaparak “Haber külliyen yalandır..” dedi, ancak detaya girmedi. AKP yandaşları da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açıklamasını yaydı ancak polise ek gösterge verilip verilmeyeceğine dair tek satıra yer vermedi.

TBMM GÜNDEMİNDE YOK

Emniyet mensupları TBMM'nin internet sitesinden yaptıkları araştırmayla, Meclis gündeminde polise ek gösterge verilmesi veya özlük hakları ile çalışma şartlarının iyileştirilmesine dönük herhangi bir çalışma olmadığını gördü. Emniyet mensupları, sosyal medyadaki paylaşımlarında İçişleri Bakanı'na şu soruları yöneltiyor:

* Polise ek göstergenin Başbakan Erdoğan tarafından iptal edildiği haberi yalansa, 3600 ek gösterge verilmesine dönük bir çalışma yapılmakta mıdır?

* Böyle bir çalışma yapılıyorsa, hangi kanun çerçevesinde yapılmaktadır ve TBMM gündemine ne zaman gelecektir?

* “Çözüm yasa paketi” için tatile girmesi ertelenen TBMM'de görüşülecek 'torba yasa' içerisinde polise ek gösterge getirecek bir yasa değişikliği var mıdır?

CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova'nın, polise 3600 ek gösterge verilmesini içeren kanun teklifinin dışında, iktidar partisinin aynı çerçevede hazırladığı taslak, tasarı veya teklif var mıdır?


3600 YOKSA, OY DA YOK..!


Binlerce polis, gerek Yurt'a gönderdiği mesajlarda, gerekse sosyal medyadaki yorumlarında 3600 ek göstergenin Köşk seçimlerinden önce yasalaşmaması halinde Tayyip Erdoğan'a oy vermeyeceğini söylüyor.

“Her seçimden önce ek gösterge masalıyla kandırıldık. Bizi Gezi Parkı olaylarında kahraman, 17 Aralık'tan sonra ise hain ilan edenlerden sandıkta hesap soracağız” diyen polislerin tepkisi hızla yükseliyor.



KAYNAK :YURT GAZETESİ