Türkiye'nin ilk ve tek polis sendikası olan Emniyet-Sen genel başkanlığına seçildiğinde Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan Faruk Sezer 1.5 yıl aradan sonra yeniden mesleğine geri döndü..

Yargı kararı ile mesleğine geri dönen Faruk Sezer bu kez göreve başladığı Antalya'dan bir gün sonra Hatay'ın Samandağ ilçesine tayin edildi.
 



Bugüne kadar sürekli eleştirilen ancak hakları konusunda avrupalı meslektaşlarının aksine hiç bir zaman muhatap bulamayan bir kaç polisin öncülüğünde başlatılan sendika çalışması 2012 yılının Kasım ayında meyvesini vermişti. Yaşadıkları tüm olumsuzluklara dur demek isteyen polisler Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirerek EMNİYET-SEN adını verdikleri polis sendikasını kurmuştu.

 

SENMİSİN SENDİKA KURAN

 

Anayasal bir hak olan örgütlenme hakkından bile muaf tutulan polisler 'ARTIK YETER' diyerek yola çıkmış ve Ankara Valiliğinin engelleme çabalarına rağmen kuruluşunu gerçekleştirmişti. Valilik görevlilerinin sendika kuruluş dilekçesini kabul etmemesi üzerine kargo ile evrakları teslim eden Emniyet-Sen kurucuları 2013 yılı Mart ayında ilk genel kurulunu gerçekleştirerek yollarına devam etmişlerdi.

Polisler arasında büyük sevinç yaratan sendikayı bir türlü kabullenmeyen yetkililer Sendika kurucularına yönelik başlattıkları soruşturmalarla yüzlerce polis hakkında soruşturma açılmış Emniyet-Sen Genel başkanı Faruk Sezer başta olmak üzere 21 polis hakkında ihraç kararı verilmişti.

 

TÜM BASKILARA RAĞMEN YILMADILAR

 

Yapılan tüm baskılara rağmen direnen Emniyet-Sen yetkilileri yaklaşık 1.5 yıldır dürdürdükleri hukuk mücadelelerini birer birer kazanmaya devam ediyor.

Emniyet-Sen genel başkanlığına seçildiğinde Antalya Emniyet Müdürlüğünde görev yapan Faruk Sezer 1.5 yıl aradan sonra yeniden mesleğine geri döndü.

Uzun süredir hakkında açılan davalarla mücadele eden 10 kez meslekten atılan 5 kez kıdem durdurma cezasına çarptırılan Sezer mücadelesinden vaz geçmedi.

 

HATAY SAMANDAĞ'A SÜRÜLDÜ

 

Yargı kararı ile mesleğine geri dönen Faruk Sezer bu kez göreve başladığı Antalya'dan bir gün sonra Hatay'ın Samandağ ilçesine tayin edildi.

Sezer'e yapılanlar bununla da bitmedi. Genel Başkan Sezer tıpkı göreve yeni başlayan memurlar gibi güvenlik soruşturmasına tabi tutulurken tam teşekkül bir hastaneden de rapor istendi. 

Yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen mücadeleyi sürdüren Sezer bu kez atama kararının iptali için yeniden mahkeme yoluna düştü.