İstanbul'da Polis emeklisi H.K.'nın 64 bin 225 lira tutarındaki emekli ikramiyesi ile maaşını 15 gün süre ile banka havuz hesabında beklettikten sonra ödeme yapan gecikme faizini ödemeyen kamu bankasını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BBDK) şikayetine iki gün içerisinde kısa bir sürede cevap verildi ve cevabi bilgi edinme yazısı mağdur emekli polise iletildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun mağdur emekli polise iletiği 13.5.2015 tarihli cevabi bilgi edinme yazısında şu ifadeler yer aldı :

"lgi’de kayıtlı bilgi edinme başvurunuzda bahsini ettiğiniz 28205 sayılı BİMER başvurunuzun Kurumumuza gönderilmediği anlaşılmış olmakla birlikte, bilgi edinme başvurunuzun bir örneği konunun tetkiki ve gerekli cevabın verilmesi istemiyle, ilgili banka genel müdürlüğüne gönderilmiştir.Bilgi edinilmesini rica ederim."


İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yaş haddinden dolayı emekliye sevk edilen Polis emeklisinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na (BBDK) 11.5 2015 tarihli 62214 başvuru numaralı şikayetinde şu ifadeler yer almıştı:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden 11 Aralık 2014 tarihinde yaş haddinden emekli oldum.SGK'dan emekli ikramiyesi ile maaşımın 24 Aralık 2014 tarihinde ilgili banka şubesine yatırıldığını öğrendim.

İstanbul Bayrampaşa’da faaliyet gösteren ......... Bankası Bayrampaşa Şubesinde görevli gişe görevlileri 64 bin 225 lira tutarındaki emekli ikramiyesi ile maaşımı 15 gün süre ile havuz hesabında bekleterek,tarafıma bildirim yapmayarak mağduriyetime sebep olmuştur.

Bu nedenle, mağduriyetimin giderilmesi için ilgili bankadan banka havuzunda bekletilen emekli ikramiyesi ile emekli maaşı tutarının 15 günlük yasal faizinin maaş hesabıma yatırılmasını istedim.

Bu talebimi Başbakanlık BİMER şikayet hattına iletilerek,........ Bankası Genel Müdürlüğü’nden şikayetçi oldum.

09.Ocak 2015 tarihli 28205 numaralı BİMER başvuruma 4 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen bu güne kadar olumlu yada olumsuz bir yanıt verilmemiştir.

İlgili banka görevlileri görevlerini ihmal ederek,görevlerini kötüye kullanarak mağduriyetime sebep olduklarından dolayı,onlardan şikayetçiyim.Bu görevliler hakkında disiplin soruşturması açılmasını ve cezalandırılmalarını istiyorum.

Mağduriyetimin giderilmesi için gereğinin yapılmasını ve neticeden tarafıma ivedi bilgi verilmesini talep ediyorum."