Eski Bingöl Emniyet Müdürü ve  Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi (GÜSAM ) Başkanı Ercan Taştekin, " Polisimize Almanya modeli,parti polisi yapısıyla birleştiğinde tam bir felaket yaşatır. Polisin yetkilerinin artırımı; demokratik gelişmelerden ve sivil, bağımsız denetim mekanizmalarının kurulmasından sonra olmalıdır. "dedi.

Emekli Emniyet Müdürü Taştekin, Polisin yetkileri artırılıyor, Almanya örnek alınacak. Ne diyorsunuz? sorusuna şu yanıtı verdi :


"Almanya örneği parti polisi yapısıyla birleştiğinde tam bir felaket yaşatır. Polisin yetkilerinin artırımı; demokratik gelişmelerden ve sivil, bağımsız denetim mekanizmalarının kurulmasından sonra olmalıdır. Demokrasi gelişmeden, polisin yetkisinin artırılması, muhalefete ‘sen sus’ demektir. Muhalefet susmazsa, polisle susturmaya kalkar. “Misliyle karşılık verilecek” anlayışına sahip yöneticiler, bu yetkilerle yargısız infazlar oluşturabilir. Herkesi “vatan haini” gören zihniyetin emrinde Alman polisi yetkilerinin olması, polisimizi “devrim muhafızına” çevirir."