12 yıl polislik yaptıktan sonra görevden ayrılan şahısa Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli ikramiyesi tutarının 36 Lira 19 Kuruş olduğu bildirildi.

Avukat Mehmet Nuri Koşar, “Hesaplanan miktar şaka gibi. Bunun gibi bir çok davada 15 bin TL gibi emeklilik ikramiyesi ödenirken, 36 TL gibi komik bir rakamın çıkartılmış olması yanlıştır. Yeniden yargıya başvuracağız..” dedi.

Alınan bilgiye göre; Ömer C. Adlı şahıs 11 yıl 9 ay süre ile yaptığı polis memurluğu görevinden ayrılarak özel sektörde çalıştı.

Hizmet süresini tamamlayarak emekli olan Ömer Ç., Emekli Sandığı’ndan , memuriyette geçen süresine ilişkin emekli ikramiyesini almak için avukatı Mehmet Nuri Koşar aracılığı ile Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açtı.

Mahkeme, 11 yıl 9 aylık süre için Ömer C.’ye emekli ikramiyesi ödenmesine karar verdi.Avukat Koşar tarafından SGK’ya gönderilen karar üzerine, SGK Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı ise Ömer Ç. için emekli ikramiyesini hesapladı.

SGK’nın yaptığı hesaplamada 8 derecenin 2 kademesi ve 11 yıl 9 ay hizmet süresine karşılık emekli ikramiyesi 36 Lira 19 Kuruş olarak belirlenirken, 9 Lira 70 Kuruş ise yasal faiz kaydedildi.

Faizi ile birlikte toplam 45 lira 89 kuruş Emekli İkramiyesi olarak Ömer C.’nin banka hesabına on-line olarak gönderildi.

Avukat Mehmet Nuri Koşar, “Hesaplanan miktar şaka gibi.. Bunun gibi bir çok davada 15 bin TL gibi emeklilik ikramiyesi ödenirken, 36 TL gibi komik bir rakamın çıkartılmış olması yanlıştır. Yeniden yargıya başvuracağız..” dedi.