Polis Semih Arslan'ın ölümüne neden olan Canik 55 TP9 marka silahla ilgili eleştiriler sürüyor. İnternette yayımlanan bir videoda "İğnesi kolayca düşüyor, tetiğe basmadan patlayabilir" deniliyor..Bu silahla ilgili bazı polisler, sosyal medyada meslektaşlarını uyardı.

İstanbul Küçükçekmece'de Çevik Kuvvet polisi Semih Arslan (23) geçen temmuzda elindeki 'Canik 55 TP 9' marka silahın ateş alması sonucu öldü. Ondan geriye ise 'Canik 55 TP 9' ile ilgili eleştiriler kaldı.

Bu silahla ilgili bazı polisler, sosyal medyada meslektaşlarını uyardı.

16 Ekim 2012 ve 27 Temmuz 2014'te YouTube'da paylaşılan videolar, silahı yapan firma hakkında şikayetçi olan ailenin 'silahın kusurlu' olduğu iddiasını güçlendiriyor.

Videolardan birinde bir polis, silahın iğne düşürme kusurunu anlatıyor. Horoz mekanizması olmayan ve iğne hareketli ilk tabanca olan silahtaki iğnenin ufak bir el hareketiyle düştüğünü ve silahın dolu olması halinde ateş alacağını vurguluyor. Diğerinde ise bir kişi silahı deniyor. Silahla ilgili "Şarjör düşüyor, ateş etmiyor. Tetiğe basmadan patlayabiliyor" uyarısında bulunuyor. 


'DİLEKÇE VERİP TOPLATALIM' 

 Neresi başarılı bir silahtır? İlk üretim ile şu an üretilip teslim edilen TP 9'lar aynı mıdır? Eğer aynı değilse ilk üretilen TP 9'ları ne zaman geri toplayacaksınız? 

 Kazara ölen arkadaşlarımız da bu sorundan dolayı silahı patlatmışlardır. Tek çare toplu dilekçe yazıp toplattırmak. 

 Son zamanlarda yeni mezun polis arkadaşlara verilen bir silah Canik 55 TP 9. Bu silahın üretim yeri Samsun. İhaleyi almış yerli bir firma. Seri üretim yapıldığından silahların bazısında üretim hatası oluşmuş. Kötü bir silah değil, bir sürü ödül almış ancak her ne sebeple olursa olsun yine de kontrol edilmesi gereken bu silahlarda oluşan sıkıntıların tek sorumlusu Canik'tir. 

 Canik'te 3 yıl çalıştım. Daha çözümü göremedim. İletseniz ne olacak? Yine uydururlar, kılıfına sokup yollarlar size. 

"HATA SİLAHTA DEĞİL KULLANICIDA"

Samsun Yurt Savunma Sanayi Genel Müdürü C.Utku Aral, ürettikleri silahta hiçbir kusur olmadığını, yaşanan olayda ise kullanıcı hatası olduğunu savundu.

Aral, "Menfur olayda, emniyet mensubumuz silahını dolu halde kardeşine vermiş ve kardeşi de boş sandığı silahın tetiğini çekmiştir. İhalede dünyada benzeri görülmemiş ağır testler yapıldı (10 bin adet mukavemet testi gibi.) Özel Harekât ihalelerinde çok ağır test şartlarında yabancı firmalarla yarışacağız. Türkiye'nin bu sahada hem temsilcisi hem de miğferi olacağız.." diye konuştu.