İstanbul Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan 28 yaşındaki Kemal Aytaç Topçu'yu intihara sürekleyen asıl neden,İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın uyguladığı puan sistemi mi ?
Polis Memuru Topçu’yu iyi tanıyan meslektaşları, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın uyguladığı puan sistemi nedeniyle polis memurunun Gazi Karakolu’na gönderildiğini yazdı. Polislere göre, tek suçlu puan sistemiydi.
Emniyet teşkilatında görevli polis memurları,polis intiharlarının nedenlerinin çok yönlü araştırılarak,intiharların önlenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün gerekli önlemleri ivedilikle almasını talep ediyorlar.
4,5 yıllık polis memuru olan Topçu,kısa süre önce kız arkadaşıyla söz kesmiş, bu yıl evlenmeyi planlıyordu. Ancak 1 Ekim’de, uzman çavuş olan ev arkadaşı, Topçu’yu başından tek kurşunla vurulmuş halde buldu.

Polis Topçu, sözlüsüne, “Kendine iyi bak” yazılı bir not bırakıp intihar etmişti. Topçu’nun cenazesi 4 Ekim’de Ankara’da toprağa verildi.

Ağabeyi Mustafa Topçu cenaze sonrası, “Kemal hayat doluydu. Bizlere ve arkadaşlarına sadece ‘Ben Olay Yeri İnceleme polisiydim. Beni buradan aldılar..’ diye dert yanıyordu. Gazi Mahallesi’ndeki karakolda 12-12 çalışıyordu..” dedi.

‘PUANDAN GAZİ’YE SÜRGÜN GİTTİ..’

Polis Memuru Topçu’yu iyi tanıyan meslektaşları, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın uyguladığı puan sistemi nedeniyle polis memurunun Gazi Karakolu’na gönderildiğini yazdı. Polislere göre tek suçlu puan sistemiydi.

Polis Erol’un intiharı

İzmir'in Çeşme ilçesinde görev yapan 12 yıllık polis Erol Benzer, 6 Temmuz sabahı Facebook’ta çoğunlukla polislerin üye olduğu bir sayfaya “Umarım işe yarar, sesimiz duyulur, siz geride kalan meslektaşlarım hak ettiği özlük haklarına ve insan hakları ile insani koşullarda yaşayıp çalışma şartlarına kavuşursunuz..!” diyerek intihar etmişti.

POLİSE PERFORMANSINA GÖRE, BONUS PUAN !
İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli her polise,müdahale ettiği her bir polisiye bir olaya karşı bonus puan veriliyor..

Polise verilen bonus puanı ne mi ?

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polislerin puanlama sistemi..

İzmir'den İstanbul'a İl Emniyet Müdürü olarak tayin edilen Hüseyin Çapkın'ın İstanbul'daki ilk icraatı..

İstanbul'un 39 ilçesinde Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı Önleyici Hizmetler Büro Amirlikleri bir cetvel hazırlamış..
Her polisiye vaka için ayrı bir puan koymuş..

Ne işe yarıyor derseniz..


Polislerin performansı buna göre ölçülüyormuş..

Örneğin ;
Kapkaççıyı yakalayana 100 puan..
Yankesiciyi yakalayana 50 puan..


Bu suçlardan polisin yakaladığı kişi tutuklanırsa puan artıyor..

250 puanlık bonus daha geliyor..

Ruhsatsız silahın puanı 250, kurusıkı 10 puan ediyor, av tüfeği 50 puan..

Performansı iyi olanlar narkotik suçlarla mücadele,istihbarat,organize suçlarla mücadele gibi daha aktif birimlere, düşük puan alanlar ise Fatih Sultan Köprüsü,Boğaziçi köprülerini koruma ,hassas yerleri koruma (kaymakamlık,anıt mezar,ilçe siyasi parti binaları vb.) pasif görevlere veriliyor..