Ankara'da başlatılan operasyon sonrası hakkında gözaltı kararı verilen eski Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan da ifade vermek için Emniyet'e geldi.

Girişte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Okan "Polis devletin memurudur, hükümetlerin değil. Hükümetler bir süreliğine devlet çarkını çeviren bir kabinedir. Ama devlet o demek değildir. Biz devlete güveniyoruz, inanıyoruz." dedi.

İşte Okan'ın konuşmasından satır başları:

"- Bu ülke bu kafayla giderse daha çok şehit veririz. Hesap vermeye geldik. Hesap vermekten korkuyorsam namerdim. Taltif operasyonu adı altında birşeyler yapıldı. Devletten taltifler geliyor. bunu bile dile doladılar. Belki şuanda taltifleri bile durdurdular, sırf dile doladıkları için. Milletine hizmet etmek için aşkla yananların teşkilatı burası. Taltifler hak edene verilsin. Ama bunu bile haram lokma dediler.

- Bilin, bu insanlar hakam lokma yemedi. Basın açıklaması değil bu, sadece hislerimizi açıklıyoruz. İzmir'de 37 gün içeride kaldım, Allah şerefle yatmayı nasip etti. İçeride hesap veren arkaşalarımız var. Ben tecrübeli olduğum için rahat gideceğim. Polis devletin memurudur, hükümetlerin değil. Hükümetler bir süreliğine devlet çarkını çeviren bir kabinedir. Ama devlet o demek değildir. Biz devlete güveniyoruz, inanıyoruz."