Kırsalda bulunan PKK’lı teröristlerin telsiz sinyalleri artık Şırnakmerkezden duyuluyor. PKK’lılar eylem, dükkan basma, yol kesme ve ceza kesme talimatları veriyor.

Şırnak’ta terör örgütü PKK’nın kullandığı telsiz sinyalleri merkeze çok yakın noktalardan gelmeye başladı. Şırnak merkez Gazipaşa Mahallesi, Balveren beldesi, Kavuncu veDağ konak köyü gibi şehre yakın mesafedeki alanlardan terör örgütünün kullandığı telsiz sinyallerinin geldiği öğrenildi. Özellikle son bir ay içinde Şırnak merkeze daha da yaklaşan teröristlerin gençleri sokak eylemlerinde yönlendirdikleri de belirlendi.

DÜKKAN BASIP CEZA KESİYORLAR

Telsiz konuşmalarında hükümete güvenilmemesi ve rehavete kapılmamaları yönünde teröristlere talimat verildiği öğrenildi. Şehir içindeki gençleri de örgütleyen kırsaldaki PKK’lılar, YDG-H adı altındaki illegal birimlere talimat veriyor. Örgütten gelen talimatla hareket eden şehir merkezlerindeki sözde asayiş birimlerinin dükkan basmaya başladığı da ortaya çıktı.

Tehdit ettikleri esnaf ve vatandaşlara şiddet uygulayan sözde YDG-H asayiş birimleri hedefe aldıkları vatandaşların araçlarını parçalıyor, dükkanlarına molotofkokteyli ve el yapımı bomba atıyor. Söylemlerine uymayan vatandaşlara anlık yargılama yapıp şiddet uygulayan yüzleri maskeli gençler, polislerle de sürekli çatışıyor.

Bir ayda 160 olay

Son bir ay içinde sadece Cizre’de polisin 160 olaya müdahale ettiği öğrenildi. Şırnak’ta da yol kesip devriye gezen polis araçlarına yönelik molotof ve havai fişekli saldırı sayısı her gün en az dört olayla kayıtlara geçiyor. Binin üzerinde molotof ve 100’ün üzerinde el yapımı patlayıcı atma olayı gerçekleşti. Örgütün sözde asayiş birimleri, Şırnak merkezde de ortaya çıktı. Araçlarda arama yaparak bazı sürücülere ceza kesen örgütün sözde asayiş birimlerinin son olarak Şırnak merkez, Beytüşşebap ve Silopi’de aktif hale geldiği belirtildi.

Kaynak: BUGÜN