Yüzleri maskeli grupların sözde asayiş birimi oluşturarak yol kesip kimlik kontrolü yapmasıyla Selahattin Demirtaş ilginç bir değerlendirmede bulundu.

Demirtaş bugün Diyarbakır’da gazetecilerin gündeme dair sorularına cevap verdi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yaptığı açıklamadan sonra ise gazetecilerle bir süre sohbet etti. Demirtaş, gazetecilerin bölgede yaşadıkları sıkıntıları ve şikayetleri, dinledi.

Gazeteciler, bölgedeki yol kesme, kimlik kontrolleri ve kendilerine gösterilen sert davranışlardan şikayet ederken Demirtaş yaşanan olumsuzlukları engellemek üzere genelge yayınlama sözü verdi.

“ÖRGÜTLÜ OLSA KONTROL EDEBİLİRİZ”

Canlı yayının devam ettiğini fark etmeyen Selahattin Demirtaş, yol kesen ve kimlik kontrolü yapan bazı gruplarla ilgili olarak, “Değişik bir grup var kontrol edemediğimiz. Çok da Politik de değiller. Örgütlü olsalar sıkıntı olmaz. Sızmaya benzeyen bir şey var. Sadece size karşı değil, örgüt içinde de hissediyoruz çok zorlayıcı şeyler yapıyorlar. Gençlik örgütündeki zaaf noktalarını biliyorlar ve oraları kullanıyorlar” dedi.

NE OLMUŞTU

Cizre’de askeri düzende tören yaptıktan sonra yol kesip kimlik kontrolü yapan sözde asayiş birimleri kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

PKK’nın gençlik yapılanması olduğu iddia edilen ve kendilerine YDH-G adını veren grup üyelerine yaşananların ardından operasyon yapılmış ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

PKK çizgisinde yurtdışından yayın yapan Nuçe TV’ye açıklama yapan örgütün üst düzey yöneticilerinden Zeki Şangali ise “Cizre’deki KCK asayiş olayı talimatımızla yapılan bir şey değil. PKK’nın herhangi bir barikat ve kimlik kontrolü noktası yoktur. Gençler kendi aralarında inisiyatif kullanarak bunu yapmış olabilirler, bunu da araştırıyoruz” demişti.