A Haber TV'de dün akşam yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programına paralel yapı mağduru polisler Emniyet-Sen Genel Başkanı İrfan Çelik, Eski MOBESE uzmanı Başpolis memuru Ömer Osman Ceyhan ve eski polis memuru  Yazar Ali Bayram  canlı yayın  konuğu  olarak katıldılar...Türkiye'yi sarsacak açıklamalar da bulundular..


Paralel yapı mağduru eski Polis memuru Yazar Ali Bayram: " Meslekten atılmamak ve soruşturmaya uğramamak için, paralelci polislere, ev almak için biriktirdiğim 165 bin lira parayı himmet adı altında, bir cafede rüşvet vermek zorunda kaldım.." dedi



Paralel yapının hedefindeki polislerden eski başpolis ve aynı zamanda MOBESE uzmanı olan Ömer Osman Ceyhan, eski Polis memuru  Yazar Ali Bayram ve Emniyet-Sen Genel Başkanı İrfan Çelik de paralel yapı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.


İşte o açıklamalardan satır başları…


" O SENARYONUN YAZARI EMNİYETTE HALA GÖREVLİ "


Eski MOBESE uzmanı Ömer Osman Ceyhan:
Paralel yapının polislerinin, kendi aleyhlerinde olan bir konu olduğunda, "Mobeseler çalışmıyordu". Ancak, her ne hikmet ise, paralel yapının polislerinin yapacakları operasyon sırasında ise, mobeseler tam kayıtta olurdu.


Eski Polis memuru ve Yazar Ali Bayram:
Meslekten atılmamak ve soruşturmaya uğramamak için, paralelci polislere, bir cafede 165 bin lira parayı himmet adı altında, rüşvet vermek zorunda kaldım.



Polislerin kurduğu Emniyet-Sen Genel Başkanı İrfan Çelik:
Paralel yapı 3 bin 500 polisi çeşitli bahaneler ile meslekten ihraç etti. TV'de yayımlanan Şefkattepe dizisinde peygamberimizi kamyonete bindiren senaryonun yazarı ise halen Emniyet teşkilatında görevli bir Emniyet Amiri..



" PARALEL YAPI UYUŞTURUCU BARONLARINI KORUDU "


Programın diğer konuğu ise ,Almanya'dan canlı yayına bağlanan paralel yapının tasfiye ettiği eski komiser Fatih Mehmet Çolak şok açıklamalarda bulundu.


Eski Komiser Çolak, uyuşturucu baronlarının Narkotik polisinin içinde uzantıları olduğunu ve baronların Paralel yapı tarafından haraca bağlandığını ve korunduğunu iddia etti.


Eski Komiser Çolak : " Paralel yapı elemanlarının uyuşturucu baronlarını koruduklarını fark ettim. Ben Narkotiğin içinde yaşadıklarımdan dolayı paralel yapı ile karşı karşıya geldim. En iyi uyuşturucu baronları Narkotiğin içindeydi. Paralel Yapı'ya bağlı polislerin, uyuşturucu baronlarını haraca bağladığını ve kolladığını gördüm."


"EN KALİTELİ UYUŞTURUCUYU PARALEL NARKOTİKÇİLER SATIYOR.."


Eski komiser Çolak,şok açıklamalarında şunları söyledi : " 2006 yılında İstanbul'da yapılan Hançer Operasyonu'nda, uyuşturucu baronu Nejat Çakır'ın operasyon öncesi ve sonrası korunduğunu gördüm. Paralel Yapı'ya bağlı İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler bunu yapıyordu. Piyasada yakalanan uyuşturucunun bir bölümü kayıt dışı olarak şubede saklanıyordu. Kayıt dışı olarak saklanan uyuşturucular en kaliteli olanlardı. Bu uyuşturucular daha sonra İstanbul'da paralel yapının polisleri tarafından sokak satıcılarına sattırılıyordu.



Bana yapılanlardan bıktığımdan dolayı şark tayini için dilekçe verdim. Kendi muhbirleri suni ve tamamen hayali bir gasp soruşturmasıyla beni meslekten attırdılar. Sonra benim hakkımda tutuklama kararı çıkardılar. Paralel yapı'ya bağlı polislerin oyunları ve kumpasları, yine paralel hakim ve savcılar ile sürdürülüyordu. Hakkımda adil yargılama olmayacağını bildiğim için yurt dışındayım. Hakkımızı savunabilecek objektif ve adil bir şekilde yargılanacağımı bilsem Türkiye'ye geleceğim. Bana açılan dava ile ilgili 50 tane savcıya sordum bu davada hiç bir şey olmadığını söylediler ama paralel medyaya sorsan beni yerden yere vurur. Ben şimdi adil hakim ve savcılar tarafından yeniden soruşturulmak ve aklanmak istiyorum
.



Benim meslekten atılmamı sağlayan şahıs İbrahim Karadağ idi. Adana'da tutuklananlardan biriyle biz aynı ekipteydik. Bana karşı olanlardan biri de oydu. O kişi bizim şubede teknik büro amiri olarak görev yapıyordu. Bunların hepsi benim ekip arkadaşımdı hepsiyle aynı ekipte çalıştım, benim kurumdan atılmamı sağladılar. Paralel yapının nasıl yapılandığını kimse akıl erdiremez."