AYDINSES Haber Editörü ve yazarı Halis Kahraman,7 Haziran milletvekili genel seçimlerinde Bayrampaşa Sağmalcılar Anadolu Lisesi'nde Oy ve ötesi gönüllüsü olarak sandık müşahidi olarak görev üstlendi.

Ülkemizdeki aktif sivil vatandaşlık bilincinin gelişmesine önemli bir katkı sağlamak için Oy ve ötesi gönüllüleri arasına katıldığını beirten Halis Kahraman,"7 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin 7 bölgesinde, 46 ilde, 173 ilçede 55.000 müşahitle sandıklarımıza sahip çıktık. Oy ve Ötesi gönüllüleri olarak seçim sürecinin mevzuata uygun gerçekleşmesi için çok büyük bir çaba sarfettik. Gönüllülerimizin önemli bir bölümü sandık kurullarına girdi ; bir çok noktada kanunsuz işlem ve hataları engelledi, tutanaklara geçirdi. Mükerrer oy kullanımı, engelli vatandaşlarımızın refakat sürecinin hukuka uygun işlemesi, geçerli/geçersiz oyların tespiti, doğru kimlik belgesinin ibrazı başta olmak üzere bir çok önemli konuda somut kazanımlar elde ettik. Sandık başındaki bilgi ve çözüm odaklı duruşumuz, sakinliğimiz zorlu bir seçim sürecini sağlıklı bitirmemizi sağladı. Usulsüzlüklere karşı büyük bir caydırıcı rol oynadık.

Ayrıca sandık kurullarından elde edien 55.000'in üzerinde seçim sonuç tutanağı ve siyasi partiler aracılığıyla aldığımız ek tutanakları Türkiye Tutanak Teyit sistemi adını verdiğimiz T3 yazılıma girildi. Binlerce gönüllünün desteğiyle hepsini yayınlanan resmi sonuçlarla karşılaştırıldı. İlk analizlerde seçim sonuçlarına etki edebilecek boyutta bir fark bulunamadı. Fark ya da hata bulunduğunda  tutanaklar ilgili siyasi partilerle  paylaşılacak. Tüm sonuçlar taranmış tutanak görselleriyle birlikte kamuoyu ile  paylaşılacak. Benzer şekilde seçim süresince gönüllülerimiz tarafından tutulan itiraz ve şikayet tutanakları da yine ilgili siyasi partilere itiraz sürecinin işlemesi için iletilecek. "
dedi