Bandırma limanından Tekirdağ'a gelen Yenerce isimli feribottaki bir otomobil, karaya yanaştığı sırada denize düştü. Araçta bulunanlardan 2 kişi olay yerinde, 2'si de hastanede hayatını kaybetti. Ailenin Balıkesir'den Kocaeli'ye gittiği öğrenildi. Ölen ailenin yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

Olay gece 04:00 sıralarında yaşandı. Balıkesir'in Bandırma ilçesi'nde iki ayrı araçla Kırklareli'ne gitmek için yola çıkan aile kamyonları taşıyan Yener C isimli feribota bindi. Feribot gece saat 04:00 sıralarında Tekirdağ Limanı'na yaklaştı. 53 yaşındaki Vecdet Eriş isimli şoför idaresindeki 41 E 7190 plakalı içinde 3 kişinin bulunduğu otomobili ile feribottan inmek istedi. Feribottan aracı ile inen Eriş, korkulukları olmayan iskelede direk ilerleyince aracı ile birlikte denize düştü. Olayı gören feribottakiler tarafından durum polise haber verildi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Araç içerisinde bulunan 4 kişinin diğer araçtaki yakınları sinir krizi geçirdi.

Olay yerine gelen Tekirdağ Emniyeti Deniz Şube Müdürlüğü dalgıçları, zaman geçirmeden elbiselerini giyerek dalış yaptı. Araç içerisinden yaklaşık 15 dakikalık bir çalışma sonucunda çıkartılan 2 kişi olay yerinde ilk müdahaleleri yapılarak ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede müdahale edilen 2 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Öte yandan diğer iki kişiyi kurtarmak için dalgıçlar çalışma başlattı. Araç içerisinden çıkartılan 2 kişi müdahalelere rağmen rağmen kurtarılamadı. Ailenin Bandırma'dan Kocaeli'ye gittiği öğrenildi.

Araç içerisinden çıkartılan 4 kişinin kimliği belirlendi. Araç içerisinde aracın şoförü 53 yaşındaki öğretmen Vecdet Eriş, öğretmen eşi 49 yaşındaki Aysel Eriş, 51 yaşındaki Ahmet Gülhan ve eşi Zeynep Gülhan yaşamını yitirdi. Ailenin Siirt Pervari nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi.

Olay yerinde cesetleri gören ve sinir krizleri geçiren ölenlerin yakınları polisler tarafından hastaneye götürüldü.

Ailenin akşam saatlerinde 2 otomobille feribota bindiğini söyleyen bir kamyon şoförü, 'Akşam feribota iki otomobile bindiler. Neşeli bir aileydi. Termosta çay içip yemek yediler. Limana geldiğinde araç önündeki denizi fark etmeyerek denize düştü. Elimizden bir şey gelmedi. Polise haber verdik.' dedi.

Limanda hiçbir önlemin olmadığını söyleyen bir kamyon şoförü ise 'Aile denizi fark etmeyerek direk otomobilleriyle denize düştü. Burada hiçbir önlem yok. Işıklandırma ve işaret hiçbirşey yok. Belki korkuluk olsa bu aile denize düşmezdi. Yetkililerin biran önce önlem alması gerekir.' dedi.