Olay, bugün saat 16.00 sıralarında Hürriyet Mahallesi 6482 Sokak'ta meydana geldi. 30 yaşındaki Nazım Tarhan'a ait tek katlı müstakil evde belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevlerin evi sarması üzerine 6 aylık ikizler Mustafa ve Yusuf Tarhan'nın vücutlarında yanıklar oluşurken, anne Cennet Tarhan (30) ile diğer çocukları Ela Nur (6), Cenan (4) ve Bilal (3) dumandan etkilendi. Tarhan ailesinin bireyleri ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Alevler itfaiye ekipleinin müdahalesi ile söndürülürken, soğutma çalışmaları devam ediyor.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUK ÖLDÜ

Aksaray'da bir evde çıkan yangında vücudunda ağır yanık oluşan 3 yaşındaki Bilal Tarhan, kaldırıldığı Aksaray Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Yine vücutlarında ağır yanıklar oluşan ve hayati tehlikeleri devam eden 6 aylık ikizler Mustafa ve Yusuf Tarhan'ın da yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla helikopter ile Ankara'ya sevk edileceği öğrenildi.

Yangını duyup evine koşan ve sinir krizi Nazım Tarhan da ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Aksaray'da evde çıkan yangında vücudunda ağır yanıklar oluşan 6 aylık ikiz bebeklerden Yusuf Tarhan yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Yangında ölü sayısı 2'ye yükselirken, hayati tehlikesi devam eden ikiz bebeklerden Mustafa Tarhan ise Ankara'ya sevk edildi.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı da, hastaneye gelip yaralıları ziyaret etti. Hastane çıkışında açıklama yapan Vali Ataklı, "İlimizde bugün nedeni belli olmayan bir yangın meydana geldi. Bu yangında ne yazık ki, 2 evladığımız kaybettik. Annesinin durumu iyi. Diğer kardeşlerin durumu iyi. Yaralılardan Mustafa'yı Ankara'ya sevk ettik."dedi.