Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Adana 'dan umreye gidecek 600 kişiye Yağ Camiinde ilk umre semineri verildi. Şubat ayı içerisinde kutsal topraklara gidecek umrecilere yönelik düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu seminerlerde ilk dersi İl Müftüsü Arif Gökce yaptı.
İl Müftüsü Gökce, “Umre yolculuğuna çıktığınızda gözleriniz hep güzellikleri görsün. Eksikliklere ve kusurlara odaklanmayın. Gittiğiniz yollarda kusur ararsanız, Allah (c.c.) da sizin kusurlarınızı ortaya çıkarır. Ama siz, bir kardeşinizin ayıbını örterseniz, Allah da sizin ayıplarınızı örter. Unutmayınız ki, umre ve hac ibadeti herkese nasip olmaz. Bu nedenle umre seyahatinizi iyi değerlendirin." dedi.
Kutsal beldelerde tavaf, namaz, dua, zikir, tövbe ve Kur’an-ı Kerim tilaveti gibi ibadetlere daha fazla zaman ayırılmasını isteyen Gökce, "Kul hakkı konusunda da gerekli hassasiyeti gösteriniz. Bu yolda sabırlı ve hoşgörülü olunması gerektiğini unutmayınız ve yol arkadaşlarının hukukuna riayete büyük önem veriniz.” diye konuştu.
Müftü Gökce, umrecilerin Allah ve Resulünün misafirleri olduğu gibi Türkiye'nin de birer temsilcisi konumunda olduğunu vurgulayarak, kutsal topraklarda bu düşünceyle hareket edilmesini istedi.
Seminerde konuşan Müftü Yardımcısı Mustafa Turan da umrecilere; kutsal seyahate hazırlık, yolculuk sırasında yapılması gerekenler, umrenin dini boyutu ve önemi, fıkhi hükümler ve beşeri münasebetler konusunda bilgiler verdi.
Seminerde ayrıca ihramın giyilişi ve tavafın yapılışı hakkında da uygulamalı bilgiler verildi.