Senaryo yazarı ve oyuncu Meral Okay, Bebek Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sanat dünyasından tanınmış isimlerin katıldığı cenaze töreninde, dostları Okay’ın ölümüne çok üzüldüklerini söyledi.

Kanser tedavisi gören Meral Okay dün hayatını kaybetmişti. Okay’ın ölümü sanat camiasınını yasa boğdu. Bebek Camii’nde gerçekleşen cenaze merasimine siyaset, spor ve sanat dünyasından birçok tanınmış isim katıldı. Barış ve Demokrasi Partisi Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Okay'ın ölümünden dolayı çok üzüldüğünü dile getirdi. Okay’ın fedakar ve yardımsever bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Önder, “Meral, arkasında büyük bir boşluk bırakıp gitti. Ölümden geriye fedakarlığı, yardımseverliği kaldı. Mekanı cennet olsun.” dedi.

Okay’ın ölümünün ani olduğunu ifade eden Oktay Kaynarca ise “Hayatımızdaki yeri benim için önemlidir. Çok yakın arkadaşımızı kaybettik.” dedi. Tarık Akan da kanserin olumsuz yönünden söz ederek, çok samimi arkadaşını kaybettiğini aktardı. Oyuncu Yılmaz Erdoğan da Okay’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Cenaze törenine gelen sanatçı Sezen Aksu’nun çok üzgün olduğu gözlendi. Aksu, gazetecilerin sorularına cevap vermedi. Adnan Polat, Mahsun Kırmızıgül, Hülya Avşar, Özcan Deniz, Halit Ergenç gibi tanınmış isimler cenazeye katılanlar arasında yer aldı.

KUZENİ MERAL OKAY'I ANLATTI

Bebek Camii'nde konuşan Atilla Saral Meral Okay'ın son gecesini şu sözlerle anlattı;

"Son zamanlarında ayağa kalkacağım demişti. Çok neşeliydi, her şey yolundaydı. Son gecesi babası da yanına gelmişti.
Babasını da gördü ve sabahında aramızdan ayrıldı."

Öğle namazının ardından Okay’ın cenaze namazı kılındı. Cenaze namazından sonra Okay’ın naaşı omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.